90 eur za plombo? Vi ste nori …

Jaz imam Curaprox, Katka celo svojo električno zobno ščetko. Prisegava na Sensodyne in vsaj nekajkrat na teden si nitkava zobe. Četudi sva bila sredi najtemnejšega pragozda ali pa sva s trajektom plula že v nov dan, vselej sva našla kakšen deci vode in dovolj moči za ščetkanje. A kaj hudiča, ko tudi to ni dovolj za muhaste plombe!

Danes sva med prečesavanjem Tokya med drugim iskala tudi zobozdravnika. No, o tem, da vse “ambulante” tukaj izgledajo kot najsodobnejši hoteli sploh ne bom izgubljal besed, mene je zanimalo le to, kako do nove plombe. Stara je namreč vrgla puško v koruzo in se po obrokih zdaj poslavlja. In cena? 90 eur! In to le pod pogojem, da bo vse teklo kot po maslu.

Na srečo še ne gori voda in brez težav zdržim še teh nekaj tednov do konca popotovanja, a kljub vsemu sva malce raziskala, koliko boste odšteli za belo plombo na različnih koncih sveta.

Nlb_vita_tujina_700x150

Barcelona: 60 eur
Tokyo: 120 eur
New York: 150 eur
Rim: 120 eur
Bali: 30 eur
London: 140 eur

Zdravstveno zavarovanje krije stroške zobozdravstvenih storitev do 100 eur. Včasih so menda krili tudi znatno višje stroške, a turistične agencije so kmalu to izkoristile za počitniške zobozdravstvene pakete, kjer si na rajskem tajskem otoku zvečer žural, čez dan pa opravljal zapletene zobozdravstvene posege. 🙂 Pametno, ni kaj.

Katka je na Baliju “unovčila” svojega NLB Vita jokerja, jaz pa bom vseeno počakal do doma in slovenske plombe! 🙂

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.