Spet smo doma

Azija

“Noro, mangoti ležijo po cesti!”

Andamanskih otokov je 325. So nekje na sotočju vplivov Myanmara, Indonezije in Indije. (Poglej na tole mapo, če te zanima, kje točno.) In prav takšno sotočje in raznolikost daje pravi pridih otoški hrani, ki se želi na vsakem koraku pokazati v vsej svoji veličini. Primarna hrana na otoku so seveda ribe, takoj za petami pa so jim domači kokosi in, na najino veliko srečo, mangoti, ki so se ravnokar bohotili na vrhuncu sezone. Težko si človek predstavlja karkoli lepšega, kot pa da se s motorjem voziš po otoku in pod velikimi mango drevesi nabiraš te slastne sadeže.

Povprečna cena za obrok sestavljen iz (celo zame) zadosti velike ribe, nekaj priloge, kakšne solate in dveh mango lassijev naju je udaril po žepu za neverjetnih 5 eur. In če sva čez vse to na poti domov popila še tiste pol litra osvežujoče kokosove vode, sva lahko vročino, ki je na otoke udarila že okoli 10. ure zjutraj, enostavno prespala.

Ja, zanimivo pri Andamanskih otokih je to, da so pozicionirani tako vzhodno, da padejo v povsem drug časovni pas, celo dve uri naprej, vendar pa, ker spadajo k Indiji, zanje velja indijski čas. Tako je svetlo že zjutraj malo čez štiri, “opoldanska” vročina vseka ob 10. dopoldan, sonce pa je pri nama zahajalo že ob 17.35. Drugačen dan, za drugačno doživetje.

Vonja se ne da posneti, okusa prav tako ne. Sva pa poskušala v objektiv ujeti nekaj najboljši jedi, ob katerih sva do onemoglosti uživala na enomesečnem pohajkovanju po otočkih. Njami, njami, njami!

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Kako se po Japonski premikati ceneje?

Prenočišča, hrana in prevoz. Sveta trojica, ki kroji budget večine potovanj. Na Japonskem ni...

Mesec dni v Laosu

Še 3 dni in iz Vientiena, prestolnice Laosa, odletiva v Bangkok. V Laosu sva preživela...

“A vaju je kej strah?” – Še 5 dni

Na kavi. Random na ulici. V službi. Pri familiji. V lekarni. Štacuni. Tolikokrat, da...

Nusa Penida. Bali pred 30 leti.

Ne zamerite nama, ker se malce manj javljava na blogu. Sva precej aktivna na...

Nasveti za potovanje na Tajsko – video.

Se odpravljaš na Tajsko in ne veš, kje začeti brskati za informacijami in nasveti?...

Ko Samui. Primarij med tajskimi otoki.

Pravijo, da so vsi tajski otoki lepi. Ne bi vedel, sva obiskala šele prvega....

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime