Instagram date? Tudi to se je zgodilo.

Najin tretji dan v Južni Koreji. Danes sva obiskala glavno palačo v Seoulu in se čudila dekletom, ki so se oblekle v njihovo narodno nošo – hanbok. Zasledovala sva jih po parku, jih brezsramno postrelila skozi najin objektiv in ujela te noro lepe motive. “Ena gre na Facebook, jaz pa bom eno objavila na Instagram, ok?”. Medtem, ko je Facebook pretežno slovenski, je Instagram za za naju postal nekakšen mednarodni portfolio.

Namen tega prispevka je, da poveva kako, kdaj in zakaj midva uporabljava/izrabljava Instagram med potovanji. Btw, sledite nama lahko na @wejusttravel, kakšno bedarijo pa objaviva tudi na @povsodjelepo. 😉

Kako torej uporabljava Instagram?

 1. Objava fotografij
  Prvo je seveda objavljanje fotografij. Fotografijo najprej osnovno obdelava (fotkava namreč v “raw” formatu, zato osnovni obdelavi ne gre uiti), jo preko bluetootha preneseva na moj Huawei telefon, sledi obdelava z aplikacijo VSCO (da imajo vse slike isto ‘temo’ oz barvo) in nato jo objaviva. Spremljanje Instagrama naju je pripeljalo do drugačnih krajev in razgledov, ki jih drugače sploh ne bi opazila. Zanimivo je tudi, da se ‘barva’ najinega Instagrama spreminja iz države v državo. Tajska je bila modra, Ubud zelen, Nusa Penida turkizna.
 2. Raziskovanje nove lokacije
  Ko se odločava, katera naj bo najina naslednja popotniška destinacija, vedno rada pogledam slike na Instagramu (iščem po #hashtagih in po lokaciji). Dajo mi vpogled, kaj se trenutno dogaja in kako izgleda kraj. Ponavadi je na Instagramu največ slik, tudi če jih stric Google ne pokaže kaj dosti (tudi za obskurne lokacije). Če me še kaj dodatno zanima, pustim pod sliko komentar ali pa celo pošljem osebno sporočilo. Informacije, ki jih tako dobiva iz prve roke, so kvalitetne in ažurne.
 3. Insta-date
  Na prvem potovanju sva se velikokrat dobila z ljudmi, ki sva jih našla (ali oni naju) preko Instagrama. Še kar hecno, ali ne? Z nekaterimi smo še danes dobri prijatelji, se obiskujemo in se dobimo, če smo v istem mestu. Kevina (ki tenutno nima Instagrama), Kadek in Rizala sva v živo spoznala v Jakarti, Davida pa sva že dvakrat obiskala na Koh Samui-u, on pa naju v Ljubljani. Imajo čudovite Instagram profile in veliko delajo na kvaliteti, zato si imamo vedno kaj zanimivega za povedat, tudi glede taktike ali načina fotografiranja. Davida sem celo peljala na Insta tour po Ljubljani, hehe. 🙂

  David na Koseškem bajerju. Slika posneta s telefonom Huawei P9.
 4. Insta stories
  Vsakodnevne trenutke, bedarije, vse selfije, ki jih nočeva objavit nikjer in vsakodnevna razmišljanja, objavljava na Insta stories, kjer hvalabogu izginejo po 24 urah. 😀 Povzetek dneva, ki dopušča tudi nepopolno kadriranje, postaja vedno bolj pomemben del Instagrama. Objaviva nekaj slik na dan, da zagotoviva ažurnost, vsekakor pa ne visiva na telefonu cel dan. Občasno uporabiva tudi iskanje po hashtagu v Instastories, ki je skupek vseh slik ljudi, ki so ga uporabili v svojih dnevnih utrinkih.
 5. Sodelovanje
  Pa naj bo to povabilo za zastonj nočitve v hotelu, nova ura ali plačilo, vse to za objavo in omembo pod fotografijo na Instagramu. Najdejo naju tako iz Slovenije kot iz tujine in nenazadnje sva se ravno zaradi ponudbe zastonj prenočišča v zameno za objavo na Instagramu, ustavila za nekaj dni v Singapurju.

Sicer Instagram res vzame nekaj časa, se ga nama (in še mnogim drugim blogerjem in influencerjem) splača negovati in izkoriščati njegove potenciale. Tako, odlična korejska hrana in stajliš Korejci čakajo na naju. Se vidimo na Instagramu 😉

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.