Trenutno smo v Sloveniji

Azija

Potovanje po Japonski z 10 € na dan

Na Japonskem ena breskev stane 6 eur, pivo v gostilni 5 eur, enourna vožnja s tahitrim vlakom 100 eur. Dvoposteljna soba v hotelu vsaj 50 eur, vstopnina za japonski vrt 7 eur, krožnik desetih sushijev 20 eur. O ja, Japonska je vsekakor draga. Gotovo ena najdražjih držav na našem planetu.

Po 16 mesecih potovanja sva sedela v majhni sobici v glavnem mestu Laosa, pila pregreto vodo iz rahlo smrdeče plastenke in načrtovala zadnje tri mesece potovanja. “Indija,” sem rekel. “Jaz sem nedvomno za Indijo.” Pa sva raziskovala cene letalskih kart na relaciji Bangkok – New Delhi. Klikala, klikala, sopihala in klikala. Pa so kar naenkrat prsti šli po svoje in namesto New Delhi natipkali Japan. Bam! Kupljeno! Brez pomisleka. V trenutku sva tri mesece v Indiji zamenjala za … za koliko-bo-šlo-pa-bo-šlo na Japonskem. Na blef.

Najin budget potovanja po Japonski

Budget, ki sva ga namenila Japonski je znašal 70 eur na dan za oba, ob predpostavki da tam ostaneva 40 dni. 2800 eur. V to morava vključiti vsa prenočišča, vse prevoze, vso hrano, znamenitosti, priboljške in seveda še kakšen spominek za domov. Mission impossible? Mogoče. Kaj pa če ta budget še zmanjšava? Recimo na … na 20 eur na dan, torej 10 eur na osebo? Tom Cruise, bo šlo?

Spoiler alert! Na Japonskem sva ostala 40 dni in v tem času zapravila natanko 2280 eur. Povprečno 57 eur na dan, 28,5 eur na osebo.

Iz Bangkoka sva priletala na otok Kyushu, tam naokoli preživela 10 norih dni, z letalom letela v Osako, obiskala magični Kyoto, pravljično Naro, samurajsko Kanazawo, alpske Gokayamo, Shirakawa-Go, Takayamo in Matsumoto ter zaključila s petdnevnim od*ukom v Tokyu.

Nadražji dan naju je stal 122 eur, najcenješi (ta-daaaaa!) 16 eur oziroma 8 eur na osebo.

Vsi radi nabijamo, kako najlepša so tista potovanja, kjer se prepustimo toku, potujemo v neznano in se preprosto ne obremenjujemo z vsakim naslednjim korakom. A za tiste s tanjšo denarnico to na Japonskem odpade. Vsaka minuta investirana v načrtovanje, pregled možnosti in raziskovanje tisoč in ene alternative se bogato obrestuje. Če vam to ne diši, a.) na potovanje po Japonski prinesite ta-debelo denarnico ali pa b.) preberite nekaj najinih naslednjih prispevkov, v katerih bova podrobno analizirana možnosti varčevanja pri prevozih, hrani, prenočiščih, zabavi, znamenitostih ter ostalih japonskih sladkostih.

Pri nas je ura 22:16, pri vas pa prav tako! Smešno. 🙂

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Prva pomoč: Chiang Khong (Tajska)

Chiang Khong je mesto čisto na meji z Laosom, v katerem se večina ljudi...

Kako do indijske vize?

Tale prispevek je uporaben za tiste, ki bodo potovali v Indijo in jim bo...

Prvo zlomljeno Sri Lanka srce.

Se vedno sva v mestu Kandy. Po plazah Negomba, kjer sva vse skupaj zacela,...

Doživetje: Newari večerja

Newari so ena izmed manjšin v Nepalu. Le okoli 1,5 % prebivalstva. Znani so...

Paragliding v visavah Venezuele

Ocitno spremembe res na mene delujejo tako pozitivno, kot sem to mnogokrat zagovarjal. Sploh...

“Kaj bo pa sedaj z blogom?”

Tik pred koncem sva. Trenutno sva v Novem Sadu. Uživava ob okusnem in poceni...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime