Spet smo doma

Azija

Je Bali primeren za potovanje z otroki?

Nimava pojma, ampak govoriva iz “druge roke”. 🙂 Na najinem potovanju sva na Baliju in v njegovi neposredni okolici preživela dober mesec dni in v tem času srečala tudi nekaj mladih družinic. Po pogovoru z njimi lahko podava naslednje ugotovitve:

  1. Dobro urejeni prevozi. Bali od turizma poka po šivih, zato je tudi vsa njegova turistična infrastruktura izpopolnjena do potankosti. Iz točke A do točke B lahko tako pridete z lokalnim avtobusom, s turističnim kombijem ali pa privatnim avtomobilom. Odvisno od vaših zahtev oz. zahtev vašega malčka. Eden boljših načinov za raziskovanje Balija pa je najem lastnega avtomobila. Preizkušeno deluje in je cenovno zelo ugodno (od cca. 20 eur na dan dalje).
  2. Čiste sobe. Za sobre brez ščurkov vam ne bo potrebno odšteti pravega bogastva. Ponudba namestitev na Baliju je praktično neskončna in že sam prvi pogled na Booking.com razkrije, da boste dobili najboljše za svoj denar. Računajte, da boste za zelo OK sobo za dva odrasla in enega malčka odšteli od 35 eur dalje.
  3. Bližina zdravstvenih domov in bolnic. Bog ne daj, ampak ziher je ziher. Na Baliju je zdravstveni dom skoraj na vsakem vogalu. Nama se sicer ni zgodilo nič hujšega, le Katki je enkrat izpadla plomba. Na spletu sva poiskala najbližjega zobozdravnika in že če nekaj minut dobila prost termin. Ordinacija pa najhujši resort s pogledom na tropski vrt.
  4. Raznolikost hrane. Indonezija je ogroooomna in prav takšna je njena raznolikost hrane. Midva sva do sedaj obiskala Maluku, Sumatro, Javo, Flores, Bali, Papuo, Sulawesi, Lombok in otoke Gili in v splošnem ne bi mogel trditi, da je njihova kuhinja vrhunska. Je dobra, ni pa vrhunska. A na Baliju je situacija malce drugačna. Tam lahko dobiš vse. Dobesedno vse. In ker je tudi Bali zajel tsunami veganske in raw hrane, boste na svoj račun prišli tudi ti.
  5. Ni prevroče. Bali je vulkanskega izvora, kar pomeni, da se otok proti notranjosti močno dvigne. Že mestece Ubud, ki je nama tako zelo pri srcu, je malce višje in če njegova riževa polja tudi poleti zapiha prijetna hladna sapica.
  6. Lahko je ubežati gužvi. Že res, da se turisti na Bali dobesedno usujejo, a prava gužva je na Baliju le na njegovem jugu. V Kuti. Tam je včasih res neznosno in nič kaj od lepe tropske plaže. Vendar pa že kratek izlet v notranjost zagotavlja, da boste imeli miru in tišine, kolikor boste hoteli.
  7. Otroci odpirajo vsa vrata. Domačini so nad otroci z belo poltjo (ne, to ni rasistična opazka) in nepotlačenimi noski navdušeni, zato se vam bodo odprla marsikatera vrata, ki so denimo nama ostala zaprta.

Morda vam prav pride najin predlog poceni potovanja na Bali in okoliške otočke. Sicer program vključuje tudi zahteven treking na Mount Rinjani, a tega brez težav zamenjate za kakšen dan poležavanja več! 😉

Ko pa boste že enkrat na Baliju, pa le preverite še najino Popotniško prvo pomoč za Kuto.

Sorodni prispevki

Sorodne objave

3 najlepši kotički za snorklanje

V (Jugovzhodni) Aziji sem preživel natanko tri šestdesetine svojega življenja. V poljudnem jeziku se to prebre: eno...

Filipini – vreme.

Imate radi morje, ampak se vam ne da poležavati na plaži? Filipini so po...

Ladyboy kabare

"I did it my way," je še na koncu zapel fant, ki se je...

Na Tajsko ali Filipine?

Če bi moral poleg Šrilanke izpostaviti dve destinaciji, ki sta v zadnjih mesecih predvsem...

Golden Temple (Amritsar)

Nekatere stvari iz fotografije nikakor ne izžarevajo energije, ki jo doživiš, ko se z...

Tajska hrana. 1. del.

Danes je bil v kraljevini prav poseben dan. Dan, ko je najin stroškovnik pokazal,...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime