Spet smo doma

Homekaj pa zavarovanje -mobile

kaj pa zavarovanje -mobile

Na kaj vse pomisliš pred potovanjem? Je moj potni list veljaven, koliko denarja potrebujem? Koliko majic, hlač, čevljev, kozmetike, zdravil moram spakirati? Kje bom  spal(a), kako bom potoval(a)? Kaj pa če se mi kaj zgodi? Če zbolim za kakšno »čudno« boleznijo nekje v Aziji, si zlomim nogo na skuterju v Mehiki ali na smučanju v Avstriji. Se zastrupim v Egiptu …

Zato je pomembno, da pred potovanjem poskrbimo za zdravstveno zavarovanje z medicinsko asistenco v tujini. NLB Vita Tujina je zdravstveno zavarovanje, ki velja za področje celega sveta. Lahko ga sklenete po dnevih, ali pa se odločite za Multitrip zavarovanje, ki velja celo leto, pod pogojem, da trajanje posameznega potovanja ni daljše od 45 dni. Za vse, ki ste v tujini večkrat letno, je Multitrip gotovo pametna izbira.

S tovrstnim zavarovanjem poskrbite, da bodo stroški zdravljenja, prevoza itd. pokriti do višine vaše zavarovalne vsote, ki znaša 25.000 EUR, 50.000 EUR ali 80.000 EUR. Višina zavarovalne vsote je odvisna od regije, kamor se podajate. Za potovanja v Azijo, Afriko ali Južno Ameriko je priporočljiva zavarovalna vsota v višini 50.000 EUR ali 80.000 EUR. Za potovanja, izlete po Evropi pa 25.000 EUR oz. 50.000 EUR. Za potovanje v ZDA pa vsekakor priporočamo zavarovalno vsoto v višini 80.000 EUR.

Najbolj pogoste premije in zavarovalne vsote si lahko ogledate v spodnji tabeli, preostale pa na zav-vita.si/zavarovanja/zavarovanje-za-tujino:

Tabela_NLBVita

Zavarovanje sklenete pred odhodom v tujino v katerikoli poslovalnici NLB ali na spletni strani zav-vita.si.

Ena izmed glavnih lepot potovanja je ravno nepredvidljivost. A sklenitev zdravstvenega zavarovanja za tujino vseeno predvidite v svojem potovalnem načrtu.

Vse kar morate storiti ob nastanku zavarovalnega primera je to, da čim prej oziroma najkasneje v roku oseminštirideset (48) ur od nastanka zavarovalnega primera obvestite asistenčni center zavarovalnice, na telefonsko številko +386 (0)59 69 22 00. Asistenčni center bo poskrbel za organizacijo pomoči v tujini.

Srečno pot brez nezgod vam želimo

NLB Vita, Katka in Mic