Spet smo doma

Izbranih 5

Kako upravljava s skupnim denarjem doma in v tujini?

Vsak, ki se je že kdaj odpravil na pot v dvoje, pozna zagonetko upravljanja s financami. Midva se navadno malce spričkava že na začetku. Saj veste, kdo bo nosil denarnico, kdo mislil nanjo, kdo izgubil. 🙂 Torej, je sploh pametno imeti skupen denar ali je boljše posamezno plačevanje stroškov in potem zapisovati v excelovo tabelco?

Kako pri nama delujejo skupne finance?

Kot veste, ne skrivava, da sodelujeva z Novo KBM in še raje omeniva, da sva s sodelovanjem zelo zadovoljna. Poleg tega sva res veliko težav rešila z NKBM predplačniško Visa kartico.

Na NKBM kartico vsak naloživa enako vrednost denarja in jo potem uporabljava za skupne stroške, kot so plačevanje v trgovini, plačevanje najemnine, hrane za Mochija (najin muc). Uporabljava jo doma in na potovanjih. Ker je kartica Visa, deluje prktično povsod.

Ostale prednosti:

  • Z njo seveda kupujeva tudi letalske karte. Pri predplačniški NKMB kartici je prednost ta, da lahko porabiš toliko, kot je gor denarja – torej tudi za večje zneske, kot so letalske karte.
  • Stanje na kartici je realno.  Ker se znesek odtrga takoj (stanje lahko spremljaš na bankomatu ali spletni banki) in ni več vprašanja, ali trgajo 8. ali 18., kot pri kreditnih karticah.
  • Manjša potreba po fizičnem denarju. Kar bi še kako prišlo prav takrat na Filipinih, ko so nama ukradli denarnico z več sto evri. Manj se ukvarjava tudi z iskanjem bankomatov ali menjalnic. Tudi, če vam ukradejo kartico, jo lahko (kot ostale kartice) enostavno prekličete.
  • Enostavna izdelava. Vsak lahko enostavno ustvari svojo NKBM predplačniško Visa kartico, tudi če nimate pri njih odprtega računa, poleg tega ne rabite rednih prilivov. Za razliko od kreditnih kartic, je stroškov zelo malo, samo par evrov za izdelavo na začetku.
  • Razveseljevanje natakaric. Prejšnji teden neka starejša natakarica kar ni mogla verjeti, da je najina slika na kartici. Če je ona vesela, sva tudi midva 🙂

Kako pa vi rešujete problem skupnega denarja na potovanjih? Ste se že kdaj spričkali zaradi tega?

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Sorodni prispevki

Sorodne objave

5 najbolj pogostih nategov na Tajskem.

Na Tajsko se letno nagnete 25 milijonov turistov. Se vam zdi, da si domačini...

Poceni potovati … se da!

Poceni potovati? Je to sploh mogoče. In koliko? Kako poceni je poceni? Odlična vprašanja. Poceni za...

Zanzibar. Prenočišča od 6 do 600 dolarjev.

Zanzibar je širok 40 in dolg 80 kilometrov. Od severa do juga teče nova,...

Najboljši popotniški fotoaparat?

Kaj mora imeti popoln popotniški fotoaparat? Najprej mora biti cenovno dostopen. Prvič, ker popotniki...

Sovražni prevzem ali simbioza?

Če je slučajno kdo poslušal kakšno izmed najinih predavanj o potovanjih ali pa mojih...

Kako z GoOpti potovati tudi 70 % ceneje?

Mlada družinica je pred kratkim potovala na Šrilanko. Iz Benetk. In so me vprašali...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime