Trenutno smo v Sloveniji

Izbranih 5

Kako upravljava s skupnim denarjem doma in v tujini?

Vsak, ki se je že kdaj odpravil na pot v dvoje, pozna zagonetko upravljanja s financami. Midva se navadno malce spričkava že na začetku. Saj veste, kdo bo nosil denarnico, kdo mislil nanjo, kdo izgubil. 🙂 Torej, je sploh pametno imeti skupen denar ali je boljše posamezno plačevanje stroškov in potem zapisovati v excelovo tabelco?

Kako pri nama delujejo skupne finance?

Kot veste, ne skrivava, da sodelujeva z Novo KBM in še raje omeniva, da sva s sodelovanjem zelo zadovoljna. Poleg tega sva res veliko težav rešila z NKBM predplačniško Visa kartico.

Na NKBM kartico vsak naloživa enako vrednost denarja in jo potem uporabljava za skupne stroške, kot so plačevanje v trgovini, plačevanje najemnine, hrane za Mochija (najin muc). Uporabljava jo doma in na potovanjih. Ker je kartica Visa, deluje prktično povsod.

Ostale prednosti:

  • Z njo seveda kupujeva tudi letalske karte. Pri predplačniški NKMB kartici je prednost ta, da lahko porabiš toliko, kot je gor denarja – torej tudi za večje zneske, kot so letalske karte.
  • Stanje na kartici je realno.  Ker se znesek odtrga takoj (stanje lahko spremljaš na bankomatu ali spletni banki) in ni več vprašanja, ali trgajo 8. ali 18., kot pri kreditnih karticah.
  • Manjša potreba po fizičnem denarju. Kar bi še kako prišlo prav takrat na Filipinih, ko so nama ukradli denarnico z več sto evri. Manj se ukvarjava tudi z iskanjem bankomatov ali menjalnic. Tudi, če vam ukradejo kartico, jo lahko (kot ostale kartice) enostavno prekličete.
  • Enostavna izdelava. Vsak lahko enostavno ustvari svojo NKBM predplačniško Visa kartico, tudi če nimate pri njih odprtega računa, poleg tega ne rabite rednih prilivov. Za razliko od kreditnih kartic, je stroškov zelo malo, samo par evrov za izdelavo na začetku.
  • Razveseljevanje natakaric. Prejšnji teden neka starejša natakarica kar ni mogla verjeti, da je najina slika na kartici. Če je ona vesela, sva tudi midva 🙂

Kako pa vi rešujete problem skupnega denarja na potovanjih? Ste se že kdaj spričkali zaradi tega?

Prejšnji prispevekBi lahko vse pustila in spet šla?
Naslednji prispevekOdklop na otoku Borneo

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Res ne smeš na Japonsko, če imaš tatuje?

Picture this. Sva v Bangkoku, ura je večerna in čez slabega pol dneva naju čaka...

Uvod v tvoje potovanje na Islandijo

Najpomembnejši podatek na začetek: 7-dnevno potovanje po Islandiji je bilo eno najinih najbolj zanimivih,...

Indonezija – vreme.

Indonezija je sestavljena iz množice otočkov, ki so raztreseni po turkiznem morju in tako...

No, malo pa sva razvajena …

Katko so v zadnjih 7 dneh pokakale tri različne živalce. Ena izmed njih je imela...

Kako hudiča narediva “multiplo fotko”?

Priznam. Ne zdržim več. Morem povedat. Mojo skrivnost. :) Hihihih ... V vseh državah,...

“Živjo. Sva Katka in Mic.”

Če ne bi prejšnji dan vrglo več snega, kot v celem decembru skupaj, bi...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime