Najino potovanje na Tajsko

Potovanje na Tajsko pravzaprav sploh ni bilo v najinem začetnem planu poti, kot sva ga zastavila tam ob koncu leta 2013. Ne, ne, Tajska je preveč turistična. Ne, ne, na Tajskem je vse predrago. Ne, ne, na Tajskem so sami pijani angleži. No, vse to kljub vsemu do neke mere res drži, a bistvo tega je, da sva se midva tega zarečenega kruha dobesedno prenažrla. 🙂 Na Tajskem sva bila v tem letu in pol kar 4 mesece.

Potovanje na Tajsko. Chiang Mai.
Odkrivanje mini restavracij na potovanju po Tajskem.

Prvič sva Tajsko v najino potovanje po Aziji vključila julija 2014, ko sva se v Nepalu odločala, kam naprej. Nepalski trekking naju je precej izčrpal, predvsem pa se nama je zahotelo dobre hrane. In kam po dobro hrano drugam, kot na Tajsko. Pa sva šla.

Prispela sva v Bangkok, nato pa kaj kmalu odrinila na sever v mesto Chiang Mai, od tam dalje v vasico Pai, čez teden dni pa sva se prepustila budizmu v budističnem samostanu Wat Tam Wua povsem blizu meje z Myanmarom.

Potovanje na Tajsko pa lahko ponudi tudi pristno izkunjo v gorskih vasicah. Tale je iz mesta Mae Salong na severu države.
Potovanje na Tajsko pa lahko ponudi tudi pristno izkunjo v gorskih vasicah. Tale je iz mesta Mae Salong na severu države.

Drugič sva potovanje na Tajskem zasnovala povsem drugače. Za nama je bilo že 13 mesecev potovanja in ker sva uspela nabrati dovolj dela prek spleta, da nama še ni bilo potrebno domov, sva se odločila, da se za dva meseca ustaliva v Chiang Maiu. Sem sva se vrnila februarja 2015, si najela mini stanovanjce malce izven mesta in uživala v vsem, kar Chiang Mai ponuja. Odlična hrana, mirni budizem, azijska ekstravaganca.

Tretjič pa bova potovanje na Tajsko vključila maja 2015, ko bova v neturistični sezoni poskušala raziskati tajske otoke. Kako bo, pa seveda še poročava.

Greš na potovanje na Tajsko tudi ti?

Te mika odlična hrana, rajski otoki in odmaknjene gorske vasice? Če se tudi ti odpravljaš na potovanje na Tajsko, ali pa poznaš koga, ki je ravno na poti tja, potem si le preberite najino Popotniško prvo pomoč: Tajska.