Plan potovanja po Aziji

Najprej sva buljila v zeljevid, raziskovala, čičkala in čačkala. Se skoraj obremenjevala s tem, kje bova in kam bova šla. Pa sva pametno obupala. Odločila sva se, da imava preprosto samo en cilj: poiskati vse lepo. In to je tudi najin cilj. Podati s v neznano, odpreti oči in še  bolj srce (hvala lisica!). Vse to bova za najino zadovoljstvo beležila na ta najin blog. Vesela bova, če boste z nama, če boste z nama in ostalimi delili svoja mnenja in naju kdaj tudi okregali. Človek ob vsem lepem pogosto izgubi razsodnost! 🙂

Tole je najin okvirni plan potovanja po Aziji:

Plan potovanja po Aziji
Najin plan enoletnega potovanja po Aziji, kot sva ga zastavila pred začetkom potovanja.

26. 11. 2014. Sedim v majhni leseni sobi v mestu Hoi An v Vietnamu in ob pogledu na zgornji plan le globo zavzdihnem. Plan je bil, če sem iskren vsaj do samega sebe, zelo zelo optimističen. Trenutno potujeva že 11 mesecev in s financami sva pri kraju. 5 let varčevanja v pujsih počasi plahni in počasi nastopa čas, ko bo potrebno kupiti karto za domov. A na srečo svet ne gre nikamor. 🙂

26. 2. 2015. Sedim v malce večji sobi v Chiang Maiu, na severu Tajske. Tukaj sva že 14 dni in vse skupaj postaja vse bolj in bolj domače. Ustvarjava si prijetno rutino. Mešanico popotništva, dela, učenja tega-in-onega, zdrave prehrane in rekreacije. Vse v enem košu, dobro premešava in nastajajo najini dnevi. Sobo sva najela do 10. aprila, ko se po vsej verjetnosti podajava še v Laos. Tam še nisva bila in ne veva, kaj naju čaka. Nekaj novega. Vsak dan nekaj novega!

Pišem 13. 5. 2015: Sva na Koh Phanganu. Tajskem otočku na vzhodni strani. Vleče naju na vzhod. O, ja, pa še kako. Ko sva pred dvema tednoma takrat še v Laosu, pripravljala plan za treking v Indiji, so se stvari pričele obračati na glavo. Usoda je hotela, da je moj prst z miško poklikal po spletni strani SkyScanner in našla sva poceni karte iz Bangkoka na Japonsko, v mesto Fukuoka na otoku Kyushu. In tak je sedaj najin plan. Najin epilog potovanja. 1. junija letiva na Japonsko, tam bova preživela 40 dni in se v tem času posvetila pisanju prispevkov in e-knjige “Poceni potovanje po Japonski”.

Pišem 30. 6. 2015: Sva v Tokyu. Ogromen je. A ker je pred nama le še slab teden tega 18-mesečnega popotovanja, sva dala all in. Ta trenutek sva v “kapsula” hotelu na severo-vzhodu mesta, v predelu Asakusa. Urejava blog, pijeva Asahi pivo in komaj čakava, da se stuširava. Malce smrdiva, ja. 5. julija iz Tokya letiva v Beograd, tam preživiva nekaj dni, nato pa na Exit Festival v Novi Sad, spotoma domov še v Sarajevo in potem direktiva na pivo na Metelkovo. Če ima kdo čas, naj se nama pridruži.


Več o najinem potovanju na Šrilanko si lahko prebereš tukaj.

Več o najinem potovanju po Indiji si lahko prebereš tukaj.

Več o najinem potovanju na Andamanske otoke si lahko prebereš tukaj.

Več o najinem potovanju v Nepal si lahko prebereš tukaj.

Več o najinem potovanju na Tajsko si lahko prebereš tukaj.

Več o najinem potovanju v Myanmar (Burmo) si lahko prebereš tukaj.

Več o najinem potovanju po Indoneziji si lahko prebereš tukaj.

Več o najinem potovanju na Filipine si lahko prebereš tukaj.