Spet smo doma

Azija

Roadtrip (2. dan) – Mae Salong

Najin vegetarijanski roadtrip gre kot po maslu. Pristala sva namreč v mestu, ki očitno velja za prestolnico suhomesnatih izdelkov. Resno? Eno leto sanjam o domači slovenski suhi salami, a ji ne pridem blizu niti na 5000 km, ko pa se enkrat v življenju odločim, da bom za nekaj skromnih dni vegevore, pa BAM! Vsi Kitajci, Myanmarci in Tajci, pozor! Izobesimo suhe salame! Noro …

A še vedno vztrajam! 😉

IMG_1314

Sva v gorski vasici Mae Salong na višini 1800 metrov. Na zahodu gledava Myanmar. Na severu, tam daleč nekje Kitajsko. Na vzhodu Laos. Ljudje okoli naju govorijo bodisi kakšnega izmed dialektov tukajšnjih gorskih plemen, bodisi Kitajsko ali Tajsko. V vsakem primeru se ne razumemo prav dosti. Le tu in tam ujameva angleško besedico, po navadi celo od kakšne starejše ženičke v tradicionalnih plemenskih oblačilih.

IMG_1361

Ker sva želela pobegniti od za turiste organiziranih “trekkingov” v okolici Bangkoka in Chiang Maia, sva danes zjutraj v roke vzela na A4 list natisnjen zemljevid (not to scale!) okoliških vasi, kupila dva litra vode in šla na pot. Kar bo pa bo. Nobenih vstopnin, nobenih vodičev, nobenih v naprej pripravljenih ceremonij za “sprejem gostov”. Sprehodila sva v vas plemena Akha, pa k njihovim sosedom Lahu in zaključila pri Kitajcih na (zaradi odvzema mesa) precej brezokusnih Yunnan rezancih.

IMG_1337

Spet sva ujeta v kulturo čaja. Spijeva ga na litre in temu primerno hitro utripa tudi srce, ko se zvečer vleževa v skromno sobico. Eno najcenejših na tem popotovanju. 2,6 eur za oba. Pa še topel tuš imava. In na WC-ju WC papir. Pa najmehkejšo posteljnino na svetu. In g. Ščurka, ki nama je danes ponoči pojedel suho sadje, ki sva ga včeraj kupila pri teti-ki-nama-je-pripravila-brezplačno-degustacijo-čaja.

 

In saj veš, kaj se zgodi, če popiješ preveč čaja, ne? Evo, šibam

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Na pravi poti

Vem kaj lahko, cesa ne zmorem. Vem kdaj, kako, kje. Ne trdim, da so...

Nujno zlo

Marsikdo si misli, da sem pač eden tistih "žižkov", ki kategorično zanikajo vse kar...

5 “hočem domoooov!!!” trenutkov

Čeprav je potovati neizmerno in oh-in-sploh nagrajujoče in je vsak nov dan tvoj najlepši do...

Po 3300 kilometrih končno na cilju! (Oman, 13. dan)

Juhuhu! V 10 dneh sva prevozila 3300 kilometrov, 7-krat na rajskih kotičkih prespala v...

Punce po svoje: Insta vikend.

6 punc in ena kopalnica. Sliši se kot naslov kinky filma iz 90-ih :)...

Paragliding v Venezueli: The Movie

Ker smo na potovanju bili trije in ker je bilo takrat v danem trenutku...

Utrinki

Komentarji

  1. 10 dni sva šla na korean bbq, kjer maš all you can eat in sva se tok mesa prenažrla, da sva še kr na zelenjavi 🙂 Pa morski hrani, no.

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime