Spet smo doma

Evropa

Roadtrip: Barcelona

Provanso smo raziskali, sedaj pa na naš cilj – Barcelonaaaa (bi zapel Freddie).

Dan pred odhodom v Barcelono smo imeli rahlo paniko – Mic je prebral, da morajo biti avtomobili za vožnjo po samem centru Barcelone registrirani za promet in vsa navodila so bila v španščini. Kaj pa zdaj? Dobri stari Google translate in gasa! Prijaviš se z registrsko in plačaš 5 eur in se izogneš visoki kazni (baje to spremljajo določene kamere). Še dobro, da smo doma zvedeli, da je za to treba čakat še dva tedna in da smo se dejansko ilegalno vozili v Barceloni, ampak baje do tujcev niso tako strogi in razmišljajo, da bi ta ukrep ukinili. Preverite!

Kje smo spali?

Bookirali smo hotel v predelu Eixample, ki je blizu precej znamenitostim in smo veliko prehodili kar peš. Prednost je, da je predel zelo miren in varen, slabost pa da je v neposredni bližini (za Barcelono) precej malo restavracij, trgovin itd. Bližina Ramble bi definitivno ponudila več, najbrž tudi malce več nevšečnosti.

Prevoz v Barceloni

Mi tako radi raziskujemo mesta peš, zato smo naredili tudi čez 20 tisoč korakov (pa imejte v mislih, da sem bila 5 in pol mesecev noseča), drugače pa smo tokrat enostavno koristili avtobus! Na busu plačaš kar s kreditno kartico in se odpelješ kamorkoli. Google maps ima poštimane vse proge, najbolj se pa splača seveda vozit navzgor v hrib in potem lepo peške dol na sprehod. 😀

Najbolj zanimive stvari za otroke v Barceloni

Za nas (beri Lilo) je bil akvarij deifinitivno zvezda potovanja. Sicer je vstopnina precej visoka in čez teden sigurno naletite na gruče vrtcev (čez vikend pa na vse ostale), je čisto simpatičen. Za otroke pa ultra mega noro zanimiv! Lila je o ribah govorila še par dni, imajo pa tudi pingvine, ampak je po pravici vse skupaj precej žalostno, tako da jih bom omenila samo zato, da ne boste na koncu presenečeni. Podobna izkušnja je po vsej verjetnosti ZOO, ki pa smo ga mi tokrat izpustili.

Karte za akvarij smo preko spleta dobili za 4 eur na karto ceneje (če greš direktno na kupon preko Google mapsa).

Delček živečega pragozda z ogromnimi ribami smo si ogledali v Cosmo Caixa muzeju, ki je neka mešanica naravoslovnega muzeja, hale poskusov in akvarija. Za samo 6 eur vstopnine na osebo smo vsi odnesli veliko! Hvalijo tudi naravoslovni muzej Barcelone, ki smo ga mi spustili.

Zanimiva arhitektura Barcelone

Najbrž ste že vsi slišali za Gaudija, ki je s svojimi mavričnimi in fantazijskimi projekti popackal Barcelono? No, tem objektom se res lahko samo čudite – mi smo se večinoma čudili od zunaj. 😀 Park Guell, ki je v celoti plačljiv (za razliko od prej) je bil čez vikend malce naporen (samo pomislite na nosečnico, ki jo res lulat in na pomanjkanje wcjev – fju), tako da je varno za reči, da si bomo Gaudijeve stvaritve ogledali kdaj drugič. Poleg parka Guell si lahko pogledate še Casa Mila, Batlo in seveda Sagrado Familio, ki ji sedaj dodelujejo ‘samo’ še stolpe. Sagrado Familio smo si morali ogledati od znotraj in moram reči, da je vredna visoke vstopnine in tečnega otroka.

Kako dobro jesti v Barceloni?

Zelo lahko! Tapas bari so na vsakem koraku in google maps jih ima vse lepo rangirane po ocenah. Mi smo samo lokacijsko ocenili, kje bomo rabili kosilo in izbrali restvracijo glede na oceno. Očarali so nas Las Platas (nudijo samo par jedi in odličen domači vermut), Paco Meralgoza malce dražje bolj posebne tapase, Anita Gelato za bogat sladoled, Denasus za sproščeno večerjo, lokalne čurerije za malico, za nekaj zdravega pa definitivno Flax & Kale, ki nudijo božanske solate, boule, pa njihov grški jogurt za sladico je bo-žan-ski:D Blizu Ramble najdeš tudi ogromno modernih in ugodnih restavracij najrazličnejpih kulinarik sveta.

Zloglasna Rambla in market

Ko ljudje govorijo o Rambli, dobiš kar neko strahospoštovanje. Vedno je gužva, vedno nekdo prosjači, vedno se ljudje oklepajo svojih torbic. Tukaj se nahajajo najbolj popualrne trgovine v čudovitih starih stavbah in samo window shopping v ‘navadni’ Zari je lahko dih jemajoča izkušnja. Iz Ramble lahko obiščete tudi slavni market La Bouqueria in kupite svež sok, narezano sadje, mesnine, ribe ali pa se celo usedete na prigrizek/kosilo. Na drugi strani marketa so tudi klopce na prostem, kjer lahko pojeste svoje nakupe.

Tokrat smo Bareclono raziskovali z Lilko, tako da sva se midva prilagajala njej, ona pa malo nama. Še veliko stvari smo si pustili za naslednjič in se prav veselimo naslednjega obiska!

katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Potovanje po Japonski: Poceni prenočišča

Na najinem enomesečnem potovanju po Japonski sva za prenočišča odštela povprečno 13 eur na osebo...

Noč v japonskem ryokanu (1. del)

Začelo se je nekaj mesecev nazaj. Takrat še v Laosu. Potrdila sva letalsko karto...

Nova barva! Zanzibar turkizna.

Mjanmar zlata. Bali zelena. Kanawa modra ... Zanzibar turkizna. Živiva ob plaži. Do nje naju pelje žametna,...

V Beogradu. Balkan all in!

Srbija in Japonska sta več kot očitno vsaka na svojem planetu, med njima pa...

Ta vlak, ki tiho pelje

Če bi moral izbrati en samo stvar, ki bi jo brez obžalovanja počel do...

Na Veliki planini … zakaj me to spominja na...

Pa je lep dan in je FaceBook. Ja, priznam, da bi brez slednjega bil...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime