Spet smo doma

Razmišljanja

Roadtrip do Barce – nekaj Micevih misli

Poznam dva modela, ki sta si pred kratkim kupila vsak svojega Ferrarija. Pa ne neka kriptomilijonarja. Dva pridna, samozaposlena. Verjetno jo najbolje opiše beseda delavca. “Lejga, svet gre v k****, treba je uživat,” je parola, ki očitno vihri čez misli marsikoga. In priznam, da nekaj odstotkov tega, je zadelo tudi naju s Katko. A je čas najboljši za pot? Ni. A je bencin poceni? Ni. A bi bilo boljše it kakšen mesec kasneje, k bo vreme toplejše? Seveda.

Katka ima rok julija, Lila je končno nadpovprečno dolgo brez smrklja in kašlja, Junaki so stabilni, kot so lahko.

Kakšen dan dva sva kolebala mned opcijami. Tajska? Mogoče, ampak da mi nosečo punco dajo v karakteno … no go. Maldivi? Že bila dvakrat, bomo šli kasneje. Dubai? Eeeek, ne zdaj. Španija? Hm … tik pred korono sva imela rezervirane letalske karte v Španijo. Plačan hotel. Rent-a-car. Vstopnice za najbolj zaželene kraje. Pa je šlo vse zu grunt. Nekaj denarja so nama vrnili, večino ne. No, zdaj je čas, da gremo. In smo šli.

Jemo, samo jemo.

Prav veliko nismo planirali. Cilj je bil, da vidimo Provanso, čeprav tam ni sezone in še ni vse lila. In cilj je bil, da dobro jemo v Barceloni. Nekateri bi rekli, da malce brezglavo, ampak iskreno povedano … po dolgem, dolgem času sem ujel nekaj tistega občutka, ki sva ga (zdaj že) davnega leta 2014 občutila, ko sva s Katko kupila enosmerno vozovnico na drugi konec sveta. Seveda se ne more primerjat z intenziteto, ampak, glej …. prvi korak na poti do nekoč-nekje-pa-spet z otročkoma, pa sva naredila.

Podrobnejše poročilo in predlog potovanja sledi.

Kot vedno, je bila z nama tudi Vita zavarovalnica, pri kateri imate še vedno 20% popust na vsa zavarovanja za tujino s kodo PJL20 in kjer še vsaj do konca leta krijejo stroške karantene/izolacije ob okužbi s covidom (do 7 nočitev).

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Pečena kamela, frizer in poceni avto. (Oman, 1. dan)

Ura je 20:42 in kmalu greva spat. Prvi dan v Omanu je skoraj pod...

Kmalu nova e-knjiga: 30 azijskih idej za tvoj bucket...

Toliko divjih, norih, izjemnih stvari si želiš doživeti, kajne? A kako, ko pa so vse...

Čez cesto: Z Argeto na Primorsko

Na tem izletu sva se naučila nekaj izredno pomembnega. Torej. Če ti Google Maps...

Najinih 12 dni v Ashramu.

5. dan od dvanajstih v Sivananda Ashramu 24 km severno od Maduraia. Naročim si...

Istanbul za telebane.

Po 4 mesecih doma sva se ta vikend spet počutila kot popotnika. Rajsefiberja ni...

Kaj sodi v nahrbtnik?

Ne precej, mogoče čisto malo mi misli bega, kako spakirati nahrbtnik. Dva razloga sta....

Utrinki

Komentarji

  1. Zelo lepo. Kako je simpatična Lila. Me prav spominja na prijateljičino Lilo in malo tudi na njenega malega bratca Leva.
    Lile so zakon.
    Srečno.

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime