Tripping.com vs. CouchSurfing.com

OK. Postavimo se v kožo povprečnega uporabnika spleta. S “povprečnim” mislim na to, da ne bere vsega drobnega tiska, da ni zaupljiv do plačevanja s kreditnimi karticami in da ga vsak pristopni obrazec za neko novo stran hitro odvrne od nadaljevanja brskanja. Tako.

Zelo si želim spoznati Indijo od znotraj. Iz prve roke. Prav s tem razlogom sem danes pričel z raziskovanjem opcij o navezavi stika s tistimi, ki so kakorkoli na spletu dali vedeti, da so pripravljeni popotnikom, ki prijadrajo v njihovo mesto nameniti kakšno minuto, uro ali dan in jih “ufurati”. To se mi zdi odlična ideja.

Tako slavni couchsurfing.org, kot tudi tole kar sem danes našel – tripping.com v osnovi ponujata zastonj prenočišča, ki jih popotnikom ponudijo “njihovi kolegi popotniki”. Gre za zelo preprosto zadevo. Registriraš se, ustvariš svoj profil (podobno kot na Facebooku – fotka, opis, želje …) in se nato povežeš s tistimi, ki živijo v tvoji potovalni destinaciji.

Najprej sem začel na couchsurfing.org. Mu nekako bolj zaupam, je že preverjena metoda, veliko uporabnikov. Ampak, poglej. Ob registraciji so od mene zahtevali vnos številke kreditne kartice, kamor bi me bremenili za minimalno 18,5 $, s čimer bi potrdil svoj resnični obstoj. Popolnoma podpiram. To je odlično varovalo, da ne pride do kakršnihkoli zlorab. Ampak, kot sem omenil. Za povprečnega uporabnika je to preveč.

Moj profil na tripping.com

Pa sem pogooglal in našel tripping.com. Alternativa zgoraj omenjenemu couchsurfingu. Preprosta registracija, hitre nastavitve in že sem pošiljal sporočila kolegom v Mumbai.

Kje je meja zaupanja je seveda stvar vsakega posameznika. Nekako sem se odločil za slednjo opcijo. Je pa res, da je to izključno prvi vtis. Kakšna bo sama uporabniška izkušnja, bom lahko ocenil šele kasneje.

Upam, da kmalu dobim kakšen odgovor.

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

One Comment on “Tripping.com vs. CouchSurfing.com

  1. Hm, jaz očitno nisem povprečen uporabnik interneta. S kartico sem preko spleta nakupoval že skoraj 1000x (brez pretiravanja, častna!), couchsurfing in podobne zadeve pa me pustijo mrtvo hladnega. :/

Leave a Reply

Your email address will not be published.