Predlog vikend izleta: Portorož in Piran

Ko sem prebrala predloge, ki so nama ga poslali TIC Portorož Piran, sem bila prav presenečena! Toliko aktivnosti in restavracij, za katere sploh nisva slišala! Od panoramskega poleta z letalom, glampinga in escape rooma s hrano – vse je vključeno v tem predlogu vikend izleta, vi pa si seveda lahko izberete, kaj vam najbolj ustreza.

Petek

 • po kosilu: check in v L.Stile glamping, kjer imajo 5 jurt, ki imajo prozorno kupolo in vsaka svoj jacuzzi. Pri njih se lahko zmeniš za odlično večerjo, ki jo tudi pomagaš narediti, zajtrk pa ti grejo kupit kar v trgovino (kar jim naročiš večer prej) in priložijo račun.
 • popoldne: obisk ribogojnice Fonda – ribogojnica, ki s srcem skrbi za svoje ribe in si prizadeva, da ima najboljše ribe od vseh. dr. Irena je res prijetna vodička in prav lepo se je pogovarjati z njo. Njihove ribe lahko naročite tudi domov, čisto sveže!
 • zvečer: skok v bazen ali jacuzzi v glampingu!

Sobota

 • dopoldne: obisk Pirana (mogoče boste ravno naleteli na bolšjak, ki je vsako zadnjo soboto v mesecu), za majhne je najbolj zanimiv akvarij, odrasli pa bodo mogoče uživali v zgodovini Pirana v Mediadom muzeju.
 • kosilo: mešana plata v Fritolinu pri Cantini! Simpl, odlično, simpatično.
 • popoldne: medtem ko sva midva peljala Lilko v Ljubljano, da sva lahko naprej uživala v daljši večerji, se lahko vi sprehajte v Piranu, skočite na plažo ali pa malo na počitek v glamping
 • zvečer: večerja v prav posebni restavraciji COB, kjer sodeluješ pri pripravi večerje (7-hodni meni=75 eur, 15-hodni meni=120 eur)

  Za pohajkovanje po Piranu smo imeli na nožicah Wildling superge, ki posnemajo bosonogo hojo in na pravilen način trenirajo mišice v nogah. Trenutno so izdali zelo lepo jesensko kolekcijo, ki si jo lahko pogledate na njihovi spletni strani.

Nedelja

 • dopoldne: panoramski polet čez zaliv iz letališča Portorož z reees lepimi razgledi, še Mic je sprostil svoje prešvicane dlani in pogledal ven ter užival v razgledih
 • kosilo: obisk Padne in restavracije Gold Istra, ki je znana po tartufih! Tam lahko kupite tudi različne kreme s tartufi, sir in salame (cene so precej zmerne) ter seveda tartufe
 • popoldne: Thalasso Spa Lepa Vida, miren zaključek polnega vikenda v slanih bezenčkih Sečoveljskih solin (2 uri za 0 eur, 4 ure za 35 eur)

Pa še to: mi smo za tole pot oz. kar celo leto uredili nezgodno zavarovanje pri zavarovalnici Vita, ki nudi nadomestilo za okrevanje po poškodbah (in buhnedej čemu hujšemu). Za odrasle je to NLB Vita Nezgoda za slabih 15 eur na mesec, za otročke pa NLB Vita Nezgoda Junior že od 20 eur na leto (na slednje imajo na voljo kodo s popustom SOLSKIDAN20, ki velja do konca oktobra).


Tako, prepričana sem, da boste v Portorožu in Piranu uživali vsaj toliko kot mi, seveda pa lahko naredite tudi enodnevni izlet in izberete samo nekaj stvari.

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.