Spet smo doma

Mic

Ne boste verjeli, ampak moje pravo ime je Mitja. Nekje v vrtcu, verjetno ko sem se iz protesta proti napačno zapetem besedilu pesmice »Lisička je prav zvita zver« zaprl v omaro, se me je prijel vzdevek Mic. Ponosen sem na svoje OCD-je. Štejem ko lulam (rekord je nekaj čez 100), šrkipam z zobmi po tempu cestnih črt na avtocesti, preden pišem blog, si vedno umijem zobe. Pri taroku ne štejem tarokov. Jem čisto vse, razen žolce. Žolce res ne maram. Če bi me spoznali pred 10 leti, bi z isto strastjo, kot danes potujem, takrat igral bobne. Ja, že od 5 leta vrtim palčke, nekje v 90-ih so mi v roke podali tudi plaketo državnega prvaka v tolkalih. Prepričan sem, da je edina smotrna investicija časa in denarja v izobraževanje, doživljanje in širino pogleda. Pa dobro hrano.

207985_10150161957224399_6357974_nKaj delam?

Na Povsod je lepo skrbim za do, da je vse lepo. No, to je vsaj vizija. Vsak dan se poskušam naučiti kaj novega, da lahko to uporabiva v najinih prispevkih, fotografijah, videopostnekih.

Po izobrazbi sem komunikolog, vpisan sicer še na doktorski študij, a iz te čičerike ne bo humusa. Pred, med in po potovanju sem še vedno eden tistih, ki ga vidite ob 11. zjutraj z laptopom ob kavici nekje v središču Ljubljane. Nimam redne službe, če bi mi jo ponudili, bi pobegnil na Koh Tao.

Moja posebna lastnost

Da lahko v enem stavku naredim več tipkarskih napak, kot je v njem črk. Ta je brez napak, ne? Toooo!

Moja najljubša država

Če bi nekje obstajala mešanica med norostjo Indije in rajskimi otoki Indonezije, bi se preselil tja.

Najljubša pijača

Svež kokos. Hladen, takoj zjutraj za zajtrk.

Najljubši trenutek na potovanju

Ko sva ležala v majhni sobici v puškarju. Jaz s klobukom, ona v krilu. Jaz z ukulelami v rokah, ona je pela. In v tistem trenutku nisem imel niti ene same skrbi. Niti ene. To se mi ni zgodili še nikoli prej in žal še nikoli kasneje.

Česa ne bi ponovil na potovanju.

Nočnih mor o tem, da sem že doma. Začele so se tam nekje pri 9 mesecu potovanja in se na srečo končale takoj po tem, ko sva se določila da iz 365-dnevnega narediva 552-dnevno potovanje.

Kaj me je potovanje naučilo?

Hobiji naredijo človeka, medmeti pa pogovor.