Katka

Sem Katja (ali Katka), manjša polovica Povsod je lepo. Zase pravim, da sem podporna skupina ogromni zmešani vreči idej, ki ji lahko rečemu tudi Mic.  Po eni strani sem prizemljena, lastnost, ki mi jo je dala moja izobrazba, po drugi strani pa plavam v pastelno obarvanih puhastih oblačkih. Moj idelani poklic bi bil upravljanje centra za crkljanje malih puhastih živalic, kjer bi imela tudi svoj laboratorij za mešanje krem. Rada imam čičeriko. Ne maram pospravljanja, ampak rada čistim. Vedno preveč spakiram. Obožujem morje in ne maram zime. Moj najljubši šport je snorklanje in potapljanje, ampak se zadovoljim tudi z jogo in tekom. Rada ustvarjam. Z rokami. Rada spoznavam nove ljudi, ampak vedno bolj cenim čas v dvoje, čas zase.

katka2Kaj delam?

Pri Povsod je lepo skrbim za žensko obarvane prispevke, Prvo pomoč , skrbim za Instagram in Pinterest, ter pišem prispevke na najinem angleškem blogu We Just Travel. Po izobrazbi sem farmacevtka in sem nekaj let delala na fakulteti za farmacijo, sedaj pa delam na Leku kot toksikolog.

Moja posebna lastnost.

Na flavto lahko prima vista zaigram katerikoli komad.

Moja najljubša država.

Najbrž Indonezija. Japonska je blizu. Pa Tajska. Uh.

Najljubša pijača

Myanmarsko vino, ko že pol leta nisi spil niti kapljice

Najljubši trenutek na potovanju

Pogovarjanje. O nadaljnjih načrtih, idejah za na blog, dobrih knjigah. Pa naj bo to na rajski plaži, že-3-dni-ne-stuširana v džungli ali stari Ljubljani. Lokacija ni pogoj za lepe trenutke.

Česa ne bi ponovila na potovanju

Festivala vročih balonov v Mynamaru. Sprehajala sva se 5 ur po dežju in blatu pri 14 stopinjah in zaspala z glavo na mizi v lokalni “restavraciji”.

Kaj me je potovanje naučilo?

Kako malo dejansko potrebujemo za preživetje. Če pomislimo, kako desetletja samo nabiramo stvari, za potovanje samo z enim nahrbtnikom, pa potrebujemo samo par kil.