Spet smo doma

Kdo smo in zakaj potujemo?

Sva Katka in Mic. Rada potujeva. Avgusta 2015 sva zaključila najino 552 dni dolgo potovanje po Aziji, kjer sva se igrala igro “Manj kot zapraviva, dlje lahko potujeva”. V Azijo sva se za tem vrnila še za 7 mesecev, nato pa se posvetila delu (oba delava v Micevem podjetju – Mali junaki).
Začetek 2019 naju je oba šokiral pozitiven test nosečnosti in novembra je prišla navihana Lila, s katero se je začelo najlepše potovanje doslej. Pa tudi najbolj naporno. Sedaj potujemo skupaj. Mogoče malo počasneje. Mogoče dajeva za sobo več kot 5 eur na noč. Še vedno pa naju zanimajo pristne poti.

Tole je naš popotniški blog in na njem te prav lepo pozdravljamo. Piševa o vsem mogočem. O najlepših kotičkih našega planeta. Tistih, ki še vedno ostajajo skriti množicam turistov in tistih, za katere se moraš posebej potruditi, da jih dosežeš. Piševa o ljudeh in lokalnih gurmanskih specialitetah. O nas in kako potujemo.

Fotoaparat je ves čas z nama. V objektiv tu in tam ujameva kakšen čudež narave, kakšno zgodbo globoko v očeh babic in dedkov, kakšno lepo misel, ki plava daleč na odprtem morju.

Trenutno smo v Sloveniji

Naslednja destinacija: eno tropsko bova užgala 😀

Katka je magistra farmacije, ki trdi, da ima vsak “zato” tudi svoj “zakaj”. V tandemu skrbi za razsodnost, lepoto in prispevke z veliko informacijami. Jaz ji pravim tudi instagramologinja. Res obvlada! Piši ji na katja(at)povsodjelepo.com. Več o Katki tukaj.

Mic je diplomiran komunikolog, ki rad govori, še raje pa piše, fotka, montira videe in razlaga svoje ideje. Pravi, da prav nič ni nemogoče. Lubenice ima raje na majici, kot v ustih. Piši mu na mic(at)povsodjelepo.com. Več o Micu tukaj.

Lila še ne ve kaj jo čaka in je vesela, ko v roke dobi svoj “gabu” (jabolko). Rada pleše, rada poje in ne mara nogavic. V vrtcu jo obožujejo še malo bolj kot ona njih. Nikooooli ne joka, razen ko prejoka cel dan.

Saj ne, da bi prepotovala ogromno, veva pa, da lahko s pretekle poti ponudiva tudi nekaj koristnih napotkov za popotnike. V ta namen piševa Popotniško prvo pomoč (napotke o tem kako do tja, kje spati, kaj jesti in koliko vas bo to stalo v posameznih azijskih mestih), pripravljava predloge za poceni potovanja in piševa brezplačne e-knjige. Pred kratkim sva izdala brezplačni e-knjigi 100 navsetov za popotnike in 30 azijskih idej za tvoj bucket list.

Nekaj starih zapisov, ki jih nočeva izbrisati

Pišem 25. 11. 2014: Tale najin zgornji plan je šel po gobe. Nekaj časa sva se ga še uspela držati, potem pa je dobil krila in poletel po svoje. In prav je tako. Zaradi nepremagljivih finančnih zidov bova primorana izpustiti Polinezijo, v nekaterih državah (Indija, Indonezija) sva preživela več časa, kot je bilo sprva načrtovano. Odkrila sva nekaj noro lepi skritih kotičkov in jim namenila več časa, kot sva si sploh upala sanjariti. Jah, tako to gre. Še vedno pa ne veva, kje bova končala! 

Pišem 20. 2. 2015: Sva v Chiang Maiu. Čeprav bi naj po prvotnem planu domov odsopihala takoj po novem letu, sva uspela nabrati toliko spletnega dela, da mesečni dohodki zagotavljajo low-budget življenje v tem mirnem mestecu na severu Tajske. Ravno danes sva se mlce bolj zares vprašala “Kako pa naprej?” in skovala nekaj možnih scenarijev. Nekaj nama diši Laos, ki je od tukaj oddaljen le ne nekaj deset ur vožnje. Bova videla, se pustiva presenetit.

Pišem 13. 5. 2015: Sva na Koh Phanganu. Tajskem otočku na vzhodni strani. Vleče naju na vzhod. O, ja, pa še kako. Ko sva pred dvema tednoma takrat še v Laosu, pripravljala plan za treking v Indiji, so se stvari pričele obračati na glavo. Usoda je hotela, da je moj prst z miško poklikal po spletni strani SkyScanner in našla sva poceni karte iz Bangkoka na Japonsko, v mesto Fukuoka na otoku Kyushu. In tak je sedaj najin plan. Najin epilog potovanja. 1. junija letiva na Japonsko, tam bova preživela 40 dni in se v tem času posvetila pisanju prispevkov in e-knjige “Poceni potovanje po Japonski”.

Pišem 30. 6. 2015: Sva v Tokyu. Ogromen je. A ker je pred nama le še slab teden tega 18-mesečnega popotovanja, sva dala all in. Ta trenutek sva v “kapsula” hotelu na severo-vzhodu mesta, v predelu Asakusa. Urejava blog, pijeva Asahi pivo in komaj čakava, da se stuširava. Malce smrdiva, ja. 5. julija iz Tokya letiva v Beograd, tam preživiva nekaj dni, nato pa na Exit Festival v Novi Sad, spotoma domov še v Sarajevo in potem direktiva na pivo na Metelkovo. Če ima kdo čas, naj se nama pridruži.

Več o najinem potovanju na Šrilanko si lahko prebereš tukaj.
Več o najinem potovanju po Indiji si lahko prebereš tukaj.
Več o najinem potovanju na Andamanske otoke si preberi tukaj.
Zakaj en mesec potovanja v Nepal ni dovolj, si preberi tukaj.
Za več o najinem potovanju po Filipinih poglej sem.
Več o najinem potovanju po Indoneziji najdeš tukaj.
Več o najinem potovanju v Myanmar (Burma) si preberi tukaj.
Kaj sva počela 4 mesece na Tajskem, preveri tukaj.