Najino potovanje v Indijo

Potovanje v Indijo je bilo na sporedu najinega več kot enoletnega potovanja po Aziji v času od februarja do junija 2014. Začela sva z letom iz sosednje Šrilanke v Chennai, nadaljeva s štirinajstdnevno izkušnjo v indijskem ashramu in potovanje nadaljeva navzgor po zahodni obali. Kerala, Goa in vse do Rajasthana, kjer sva se za nekaj tednov ustalila ravno v času svetega indijskega praznika Holi.

Potovanje v Indijo: Najboljši lassi v mestu Varanasi
Potovanje v Indijo: Najboljši lassi v mestu Varanasi

Pisanih doživetij in spominov sva potovanje po Indiji nadaljevala v znezni državi Punjab, kjer sva se priklonila mogočnemu Zlatemu templju v Amritsarju in se nasmejala do solz ob teatralni predstavi na indijsko-pakistanski meji. Dalje so naju poti vodile do Haridwara in Rishikesha, od tam pa z nekaj prevoznimi sredstvi vse do prelestnih Andamanskih otokov.

Čeprav bi naj najino potovanje po Indiji zaključila dva tedna po pristanku na Adanamnskih otokih, so naju slastni mangoti premamili in sva se odločila potovanje podaljšati še za kakšen teden. No, izkazalo se je, da kar za šest. Na Andamanskih otokih sva obiskala samotni otoček Neil, kasneje pa večino časa preživela na otoku Havelock.

Potovanje v Indijo: Nakup barv za sveti pranik Holi
Potovanje v Indijo: Nakup barv za sveti pranik Holi

Potovanje po Indiji, po njenem celinskem delu, sva nadaljevala v Kalkuti in kasneje ob peklensko vročih 45º še v svetem mestu Varanasi. Spomin na to, kako sva meditirala ob burning ghatih je še kako živ in e vedno v naju odmeva, kot nekaj nepredstavljivega.

Po štirih mesecih sva jo najprej z vlakom, nato z avtobusom in za konec še peš, prisopihala do meje z Nepalom.

Greš na potovanje v Indijo tudi ti?

Več o najinem potovanju po Indiji najdeš tukaj, če pa se na potovanje v Indijo odpravljaš sam, pa si preberi najino Popotniško prvo pomoč: Indija.