Najino potovanje na Filipine

Potovanje na Filipine sva prihranila za zadnja dva meseca najinega enoletnega potovanja. No, kot se je kasneje izkazalo, to nista bila zadnja dva, a to je že zgodba za ob drugem pivu! 🙂

Potovanje po Filipinih sva začela, kakopak, v Manili, a od tam po sicer dveh zanimivih dneh, tudi hitro pobegnila na lepše. Na otok Palawan, kjer sva dobesedno obtičala v ribiški vasici Port Barton. Bilo je preprosto prelepo, da bi se nama mudila kam drugom. Že res, da sva za božič odšla pogledat v sosednji El Nido, a zaman. Ni naju navdušil in že čez tri dni sva se vrnila v Port Barton.

Potovanje na Filipine
Potovanje po Filipinih je prepolno takšnih prizorov.

Po enem mesecu potovanja na Palawanu sva potovanje po Filipinih nadaljevala na otoku Cebu, kjer sva plavala z orjaškimi kitovci, jatami sardin v Moalboalu, kasneje pa na otoku Apo še s tisočerimi želvami.

Pot naju je nadalje vodila na čokoladni Bohol, ki sva ga v enem tednu obdelala z motorjem, kasneje pa se prepustil podvodnim čarom in se spustila na globino -18 metrov ob rajskem otočku Balicasag.

Potovanje na FIlipine
V okolici Balicasaga sva tudi snorklala.

Za konec potovanja po Filipinih sva želela nekaj popolnoma neturističnega, zato sva se odpravila na otočje Camotes. Samotne bele plaže, prijazni domačini in izjemna narava so naju v objemu držali kar dva tedna.

In ko sta dva tedna minila, kot bi trenil, sva se odpravila dalje. Nazaj na Tajsko, natančneje v mesto Chiang Mai, kjer sva se ustalila za dva meseca.

Greš na potovanje na Filipine tudi ti?

Več o najinem potovanju po Filipinih najdeš tukaj, če pa se na potovanje na Filipine odpravljaš sam, pa si preberi najino Popotniško prvo pomoč: Filipini.