Najino potovanje v Indonezijo

Potovanje v Indonezijo sva v okviru najinega enoletnega potovanja po Aziji prihranila za drugo polovico. V Indonezijo sva tako prispela julija in tam ostala do oktobra dvatisočštirinajstega leta.

Potovanje v Indonezijo sva začela z enotedenskim trekkingom v pragozdu na otoku Siberut, kjer sva čas preživaljala z družinami tamkašnjih šamanov in njihovimi domačimi živalmi – pujsi. “A imate WC?” sva vprašala. “Ne,” je odgovoril. “Zato imamo pujse.”

Potovanje po Indoneziji
Postanek za tuširanje v pragozdu med šamani na otoku Siberut.

Pot sva nadaljevala na Baliju, koder sva se za tri tedne ustalila v idiličnem mestecu Ubud in najela hiško sredi riževega polja. Kopi luwak, jutranja joga, odlična doma pripravljena hrana in seveda raziskovanje otoka. Potovanje v Indonezijo pa seveda ne bi bilo popolno, če se ne bi malce namučila. Tako sva se po obisku otočkov Gili kmalu odpravila na romanje do otoka Flores, tam pa preživela norih nekaj dni na samotnem otočku Kanawa, tri tedne pa raziskovala Flores skoraj vse do njegovega vzhodnega rta.

Potovanje v Indonezijo
Norčije na riževih poljih v mestecu Ubud.

Potovanje v Indoneziji sva nadaljevala na otočju Maluku, ki skriva drobceno otočje Banda. Prav to otočje je bil eden izmed ciljev najinega celotnega potovanja, zato sva se tja odpravila za vsako ceno. Najprej sva morala z letalom poleteti na oddaljene otočke Kei, tam ujeti trajekt in čez dva dni sva končno prispela na otočje Banda. Tako na samem in na tako rajskem otočju še nisva bila. Koralni grebeni, kot bi jih naslikal, odlična hrana in pravi otoški vibe.

Najino potovanje po Indoneziji sva zaključila v Jakarti in se od tam odpravila Myanmaru naproti.

Greš na potovanje v Indonezijo tudi ti?

Več o najinem potovanju po Indoneziji najdeš tukaj, če pa se na potovanje v Indonezijo odpravljaš sam, pa si preberi najino Popotniško prvo pomoč: Indonezija.