Cepljenja … Done!

Kako potovanje preživeti je sicer drugotnega pomena. Raje se posvečam doživetjem, pa vendar. Osnovne stvari glede najinega zdravja bova uredila v Sloveniji. K temu sodi tudi cepljenje. Nič zahtevnega, nič nenavadnega, malček finančnega zalogaja in morda bo kakšna skrb na poti odveč.

Ker sva že oba cepljena za hepatitis A in B, sva se odločila da obnovima cepljenji za tifus in tetanus. Za steklino se verjetno ne bova cepila, čeprav je ta precej pristona predvsem v Indiji. Po posvetu s prijazno zdravnico v potovalni ambulanti, sva namreč sklenila, da lahko tukaj ukrepava kurativno. Pomoč ob morebitnem ugrizu naj bi poiskal v roku enega tedna. S tem načeloma ne bi smela imeti težav. Je pa sicer tudi precej velik finančni zalogaj, in sicer 105 €.

Povezava do (sicer malce starega, a še vedno aktualnega) cenika cepljnje v Ljubljani.

Na kratko pa takole:

Hepatitis A in B: 160,5 €
Tifus: 26 €
Tetanus: 0 €, če gre za obnovo po 10 letih

Kljub nekaj informacijam, da bi se bilo potrbno za vstop na Tajsko cepiti proti rumeni mrzlici, se zanjo ne bova cepila, saj je potrebno dokazilo za to predložiti le v primeru, da na Tajsko prihajaš in države, kjer je rumena mrzlica tudi razširjena (Podsaharska Afrika, Južna Amerika).

O malariji pa v drugem zapisu.

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

2 Comments on “Cepljenja … Done!

  1. Hahaha, jst se fuuul rada cepim! Hahaha, se zdj se smejem 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.