Prilagajanje vremenu

Saj ne, da bi bila “iz cukra”, ampak vseeno bova vsaj s kančkom očesa pred potovanjem pregledala tudi vremenske razmere v posameznih obdobjih na posameznih predelih. Pravijo sicer, da je noro lepo doživeti kakšno azijsko oddaljeno vasico v monsunskem času in prepričan sem, da bova to tudi doživela, pa vendar … malce preventive pri tem, da bova uživala prijetne sončne žarke tam, kjer jih bova najbolj želela, vseeno ne bo odveč.

V izjemno pomoč pr tem delu načrtovanja nama je nemška stran www.klimadiagramme.de (hvala best-crumple-pie-maker). Enostavno izbereš kontinent, državo in v sklepnem koraku še kraj, pa ti prikaže diagram letnih padavin in temperature.

bombay_2 Colombo

Prvi mesec bova preživela na Šri Lanki, kjer ta del leta praktično ni padavin, obdobje od februarja do aprila pa bova preživela v Indiji, kjer bova prav tako prišla skozi precej suha. Povprečne letne temperature so v obeh krajih nekaj pod 30 stopinjami, s tem torej ne bo težav. Aprila pa se bova pomaknila že proti severu Indije, pod Himalajo in kmalu za tem še v Nepal. Tam so razmere drugačne. Gorska klima, manj padavin, nižje temperature. Prav je, da tja prispeva v začetku poletja (na severni polobli). Najine spalne vreče ne zmorejo sibirskih temperatur.

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

One Comment on “Prilagajanje vremenu

Leave a Reply

Your email address will not be published.