Prilagajanje vremenu

Saj ne, da bi bila “iz cukra”, ampak vseeno bova vsaj s kančkom očesa pred potovanjem pregledala tudi vremenske razmere v posameznih obdobjih na posameznih predelih. Pravijo sicer, da je noro lepo doživeti kakšno azijsko oddaljeno vasico v monsunskem času in prepričan sem, da bova to tudi doživela, pa vendar … malce preventive pri tem, da bova uživala prijetne sončne žarke tam, kjer jih bova najbolj želela, vseeno ne bo odveč.

V izjemno pomoč pr tem delu načrtovanja nama je nemška stran www.klimadiagramme.de (hvala best-crumple-pie-maker). Enostavno izbereš kontinent, državo in v sklepnem koraku še kraj, pa ti prikaže diagram letnih padavin in temperature.

bombay_2 Colombo

Prvi mesec bova preživela na Šri Lanki, kjer ta del leta praktično ni padavin, obdobje od februarja do aprila pa bova preživela v Indiji, kjer bova prav tako prišla skozi precej suha. Povprečne letne temperature so v obeh krajih nekaj pod 30 stopinjami, s tem torej ne bo težav. Aprila pa se bova pomaknila že proti severu Indije, pod Himalajo in kmalu za tem še v Nepal. Tam so razmere drugačne. Gorska klima, manj padavin, nižje temperature. Prav je, da tja prispeva v začetku poletja (na severni polobli). Najine spalne vreče ne zmorejo sibirskih temperatur.

Preberi tudi kaj od tega

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

One Comment on “Prilagajanje vremenu

Leave a Reply

Your email address will not be published.