Tajska – Vreme.

Na tisti glavni dopust najbrž vsi čakamo več ali manj celo leto. Brrr, zebe, uh sneg, zdej pa dežuje 2 tedna, kdaj bo že prišel ta dopust, da namočim utrujene nožice v turkizno vodo in se skrijem sončku pod veliko palmo (brez nevarnih kokosov, seveda). No, pa ne boste dopusta preživeli pod palmo, ker boste bežali pred nalivom, sva za vas pripravila pregled vremena na Tajskem.

Tajska – vreme

Vreme na Tajskem bi lahko opisali kot tropsko in vlažno večino leta. Država se glede vremena deli na dva dela in sicer severno od Bangkoka, ki ima 3 obdobja in južno od Bangkoka, ki ima dve obdobji, suho in deževno.

Tajska – vreme na severu

  • November do februar: večinoma suho s prijetnimi osvežilnimi vetrovi, ki so posledica monsuna
  • Marec do maj: večinoma suho, z višjimi temperaturami
  • Maj do November: še vedno toplo, ampak večja možnost padavin, ki so posledica JZ monsuna

Temperature in dež v Chiang Maiu po mesecih.


Ej, ti! Saj nisi pozabil na zavarovanje, ali ne? 🙂 Midva sva zavarovana pri NLB Vita, kjer imajo kul ponudbo za tiste, ki radi potujemo. Juhu!


Tajska – vreme na jugu – zahodna stran (Phuket, Ko Phi Phi, Ko Lanta)

  • April do oktober: zahodni del tajskih otokov objame jugo-zahodni monson in prinese dež
  • November do marec: suho obdobje

Temperature in padavine po mesecih.

Tajska – vreme na jugu – vzhodna stran (Ko Samui, Ko Phangan, Ko Tao)

  • September do December: največ dežja je na vzhodnem delu tajskih otokov
  • Januar do avgust: suho obdobje

Temperatura in padavine na Ko Samui po mesecih.

Na splošno velja, da južni del Tajske dobi veliko več padavin kot severni del.

Kdaj je najboljši čas za potovanje na Tajsko?

Čisto na splošno (in teoretično) je najboljši čas za obisk Tajske med novembrom in februarjem, ko severo-vzhodni monsun ponudi hladnejši in svež zrak, ki je prava osvežitev od običajne visoke vlažnosti. Temperature v Bangkoku so od 18 do 32 C, na severu pa malce manj. Noči so prijetno sveže. Poleti je vroče in vlažno obdobje, ki Bangkoku prinese povprečno 34 C, velikokrat tudi 40 C z vlažnostjo 75 %. Fju! Poskusite se izogniti aprilu, ker je po celi državi najbolj vroče ravno takrat.

Od julija do oktobra je monsunsko obdobje, v katerem pade največ dežja, včasih pride tudi do poplav. Vlažnost je okoli 90 %, temperature pa okrog 29 C. Tudi Bangkok je takrat v padavinah. Ob koncu monsuna je vreme nepredvidljivo, ker je odvisno od vetra.

Midva sva na Tajskem preživela kar 4 mesece in sicer prvič julija, drugič februarja in marca in tretjič maja. Vsakič je bilo vreme … lepo! 🙂

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.