Spet smo doma

Azija

Prva pomoč: Ko Phangan (Tajska)

Ko Phangan je džungelski otoček s strmimi cestami, znan predvsem po zloglasnih full moon partyih (pa tudi black moon, half moon in ne-vem-kaj-še moon partyih). Je srednji bratec trojčka Samui-Phangan-Tao.

Za razliko od Samuia, tukaj džungle baje nikoli niso posekali, zato škržati pojejo na glas, občasno je videti opice in ščurki so novi cimri v sobi. 🙂

Na Ko Phangan boste najverjetneje prišli iz Ko Samuia. Na voljo imate fast boat (30 min, 350 THB), ki jo lahko kupite v vsaki pootvalni agenciji (ta ladja vas pripelje v Thong Sala, ki je simpatično glavno mesto blizu večine lepših zahodnih plaž). Slow boat, ki traja eno uro stane 250 THB, karto pa lahko kupite samo v pristanišču (ta ladja vas pripelje na plažo Haad Rin – plažo full moon partyev). Cena ne vključuje prevoza do pristanišč (želijo 100 THB na osebo, da pa se tudi štopati ;).

Če ste prišli na Ko Phangan na Full moon party, morate na Haad Rin plažo – iz Samuia pridite s slow boatom. Tukaj lahko stanujete v cenovno zelo ugodnem Coral bungalows (300 THB za fan sobo/500 THB za AC sobo, vsaka soba ima prostora za 3 ljudi). Imajo bazen, poceni hrano in happy hour 🙂 Plaža je bolj žalostna.

Za lepše plaže pridite iz Ko Samui z hitro ladjo, ki vas bo odložila v Thong Sala. Pristanišče je blizu hotelčkov v mestu (kjer imajo tudi edini supermarket). V mestu je veliko poceni restavracij in street fooda. Taksiji na otoku so zelo dragi in 12 km do Haad Salat vas lahko stane tudi 200 THB/osebo (da se zbarantati na 100/osebo, kar je tudi precej drago). Če mislite najeti motor, ga lahko za 100-150 THB najamete v mestu in se kar sami zapeljete naprej. Lepe plaže so tudi Haad Yao, Thong Nai Pan Yai, Thong Nai Pan Noi in ostale.

Bungalov lahko dobiš že za 350 THB/noč v nižji sezoni. V okolici teh plaž, kjer so sami resorti, so tudi trgovine dražje, poceni hrane pa skoraj ni (nanižje cene okoli 70 THB).

Na otoku lahko snorklate samo blizu Ko Ma, drugače pa se lahko ustavite na nekaj viewpointih, greste na zipline ali party v džungli.

Na Ko Tao ali Ko Samui greste iz pristanišča v Thong Sala. Ladja za Ko Tao traja 1,5 h in stane 350 THB.

1 eur = 37 THB

Dober dan = swadikap
Hvala = kapkunkap


Azija zna biti glede hrane precej težavna in ker naš prebavni sistem pogosto ni vajen tamkajšnje hrane (in stopnje čistote), si lahko prihranite nekaj težav in s seboj vzamete probiotike WAYA LGG. Manj časa na wc-ju in več v akciji 🙂


katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Zen tempelj. Hai! (3. del)

"Ohio gozaimas!" reče prešerno in odpre najina z riževim papirjem prelepljena drsna vrata. Ura je natanko...

Okus budizma.

Dan sem začel z drisko. Thailand Edition. Ne vem zakaj, ker vse štima. Hrana je super,...

Končno spet na -18 metrih

Po tem, ko sva v Indoneziji lizala sladoled skozi šipo (beri: bila na najboljših mestih...

Skozi črno luknjo v Amritsar

"हैलो, आप कैसे हैं?" reče fant nasmejan do ušes. "Ou, sorry, no Hindi!" rečeva. "तुम कहाँ...

Bali, prihajava!

Starejša kot sva, kasneje kupujeva karte. Iz danes na jutri pa sva našla 30 dni, ko Mica...

Prva pomoč: Boudha (Nepal)

Boudha ali Boudhanath je znana predvsem po vmogočni stupi (spada pod UNESCO) in po 30 samostanih...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime