Prva pomoč: Bangkok (Tajska)

Bangkok je precej noro mesto, ulica Khao San ima pa najbolj poceni prenočišča, vse spomnike in oblačila, kar vam jih srce poželi in zabavo. Samo miru je bolj malo.

Tajska, najbrž najbolj priljubljena država v Aziji za dopust, je zelo prijetna za počitnikovanje ali sprostitev po kakšni bolj naporni državi. Edina težava je, da vstopiš v najbolj norem mestu z več kot 11 miljoni prebivalcev – Bangkok.

Kako priti iz letališča priti do mesta in kje spati v Bangkoku?

V Bangkok boš priletel z letalom, na international ali domestic letališče. Obe letališči sta primerni za prespat za par uric, čeprav Bangkok živi 24/7. 

Update 2017: Poglej nove shuttle do mesta: Don Mueang letališče, Suvarnabhumi letališče. baje je cena 5/60 TBH.

Najcenejša možnost je, da se najprej z brezplačnim avtobusom (free shuttle bus) pripelješ do avtobusnega terminala, ki je le nekaj kilometrov od letališča (povej vozniku avtobusa) in greš od tam dalje v mesto.

Khao San Road, ki ima najcenejša prenočišča in je center dogajanja v Bangkoku za turiste. Na terminalu najprej vzami bus št. 555 do postajališča Din-Daeng (povej šoferju) in nato št. 171 do Khao San Roada (33 THB + 16 THB). Ta opcija lahko traja nekaj časa, če slučajno takoj ne ujameš obeh avtobusov. Druga možnost je, da greš na subway kar na letališču (v najnižjem nadstropju) za 45 B, se pelješ do konca in od tam vzameš taksi do Khao San Road (za približno 100 B).
Za taksi greš spodnje nadstropje in najprej dobiš listek pri tetki, na katerem piše h kateremu taksistu moraš. Cena taksija je kar piše na metru + 50 THB za taksista. Midva sva vprašala, koliko stane do Khao Sana (450 THB), potem pa sva se zmenila s taksistom, da mu plačava na roko (oni naštimajo števec na manj in dobije več denarja zase – midva s tem nimava težav).

Midva priporočava My House guesthouse in Merry V guesthouse, ki sta na ulici vzporedno z zloglasno Khao San, kjer je veliko bolj mirno (nista pa na Agodi), v nižjem cenovnem rangu so še Siri Suvan guesthouse, Green House hostel, v srednjem rangu SSIP Butique Dhevej Bangkok hotel, Prince Palace hotel, za razvajanje pa The Raweekanlaya hotel. Bralci PJL priporočajo tudi Buddy Lodge hotel in D&D Inn.

Pozor: Ignoriraj ljudi, ki ti bodo pomagali iskati sobo ali pa te bodo želeli napotiti v turistično agencijo, ker so vsi hoteli polni. V Bangkoku sob res ne manjka.

Sukhumvit, ki je odmaknjena od žurerskega backpackerskega centra, ampak vseeno v modernem delu mesta. Je bolj primerna za popotnike, ki želijo mir in družine z majhnimi otroci. Najbolj učinkovita pot do tja je s kombinacijo Airport Rail Link (ki vas v 30 min pripelje do centra (Phaya Thai) in vozi od 6.00 do polnoči) potem pa pojdite na BTS Sky Train do postaje, ki je najbližja vašemu hotelu (večinoma Nana ali Asok).

Cenovno ugodne opcije prenočišč so Check Inn Promphong, The Blocks, Hide Bangkok, De Talak hostel, v srednjem rangu Zen Rooms, The link Condo 206Modena by Frasier Bangkok, za razvajanje pa 137 Pillars (ki ima ful hud infinity bazen), Grande Centre Point Terminal 21. in The Continent Bangkok.


Ej, ti! Saj nisi pozabil na zavarovanje, ali ne? 🙂 Midva sva zavarovana pri NLB Vita, kjer imajo kul ponudbo za tiste, ki radi potujemo in smo malo štorasti. Juhu!


Če želite biti obkroženi z najmodernejši nakupovalnimi središči, lahko najdete prenočišče v Siamu. Do tja lahko vzamete direktni bus do postaje MoChit in potem BTS do Siama, taksi stane okrog 250 – 300 THB.

Prenočišča so malce dražja kot drugod. Cenovno ugodnejša so The Motley House, Mellow Fellow hostel, The Fifth Residence, Bed Town Hostel, v srednjem rangu The Spades inSiam Design Hotel,  za razvajenje pa The Renassaince Bangkok in Courtyard Marriot Hotel. in

Cene prenočišč se seveda sezonsko spreminjajo, tako da raziščite tudi ostalo ponudbo 🙂
PS: Če boste slučajno rezervirali preko linka v prispevku, bova tudi midva imela nekaj od tega, vi pa ne boste plačali nič dražje.

Če imate lokalno SIM (kar midva vedno priporočava), lahko namesto taksija uporabite veliko cenejši Grab in se tako izognete pregovarjanju za ceno. Grab sva uporabljala na večini najinih potovanj in sva super zadovoljna.

Cenik za taksi kilometrino (navaden taksi, ne Grab):

Bangkok

Kaj si pogledati v Bangkoku?

Floating market (plavajoča tržnica) Taling Chan, odprta ob vikendih, je dostopna z avtobsom 79 (iz glavne ceste, smer – iz mesta). Primerna za dobro morsko kosilo. Za moderna nakupovalna središča se vsedite na 15 ali 79 (smer – proti mestu). Za izstopne postaje lahko vprašate sprevodnika avtobusa. Veliki market Chatuchak je odprt samo ob vikendih. Tja greste lahko z BTS ali MRT, bus št. 3 ali 524 (preverite na postaji!).

Siam (bus št. 15 ali 79, smer proti mestu) je najbolj moderen predel Bangkoka, kjer se vozijo najboljši avtomobili, kjer je en nakupovalni center boljši od drugega, kjer dobiš vse 🙂 Siam Paragon in podobni so zelo fancy (Luis Vuitton in podobno), sigurno za pogledat, ampak za naše žepke je super MBK plaza. Tam so nadstropja polna malih trgovinic s kabli, ovitki za telefone in celo telefoni. Ni fake! Se pa da barantat. Midva sva na zadnjem potovanju tam kupila iPada in je bil original, za kar dobro ceno. Tukaj lahko najdete moderne kafiče in zelo roza Hello Kitty cafe 🙂

Silom je neka mešanica med Khao Sanom in Siamom, predvsem pa ima Lumpini park, kjer se lahko sprostiš v zelenju ali pa na labodih pedalčkaš po jezeru 🙂 Tukaj lahko najdete tudi Unicorn cafe pol pastelnih sladic in samorogov.

Kaj sva videla midva, si lahko ogledate v teh prispevkih.

1 EUR = 36 B

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

5 Comments on “Prva pomoč: Bangkok (Tajska)

  1. Zanimivo, predvsem hvala za omembo različnih prevozov iz letališča! 🙂 drugače pa nisem vedel, da je baht tako močno padel, še eno leto nazaj je bilo 44 bahtov 1 evro..

  2. Obstaja še malo morje kombinacij ampak ti dve sta najlažji in cenovno ugodni 🙂
    Še julija je bil euro 45 B, naju je pa februarja totalno presenetil na letališču za 32 B.

  3. Super 🙂 itak prvič, ko sem prišel, taxi brez taxi metra in je šlo 700 bahtov 😀 no uživajta pa čim več novih postov na blogu! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.