Prva pomoč: Delhi (Indija)

Delhi slovi po groznem prometu tudi med samimi Indijci. ne zadržujete se predolgo in se raje premaknite v kakšno manjše mestece.

V Delhiju boš svoje mesto pod soncem našel v predelu Paharganj, ki velja za popotniški ghetto in ti bo ponudil vse od najcenejših hotelov, restavracij in prevoznih sredstev za raziskovanje mesta. Predel se nahaja tik ob New Delhi Metro Station, do katerega iz letališča vozi Delhi Airport Metro Expres, ki te pobere na Terminalu 3 in te bo stal 100 INR. V kolikor prideš v Delhi z vlakom, pred nakupom vozovnice preveri, da gre na to postajo.

Če prideš z vlakom, bodi pozoren na množico prevarantov, ki bodo od tebe zahtevali vse od kakšnega kovanca, vozovnice (nikar jim je ne dajaj v roke), do le trenutka pozornosti. Ne pusti se jim. Če potrebuješ pomoč, se obrni na kakšnega uniformiranega policista.

Za iskanje hotela v predelu Paharganj ne potrebuješ prevoznega sredstva, čeprav ti bo kakšen bradati stric to vneto zatrjeval.

Cene prenočišč v predelu variirajo od tvojih pogajalskih sposobnosti, sezone in skritosti v temačnih uličicah. Dvoposteljno sobo bi moral dobiti za največ 500 INR. Hrane je na tem backpack predelu na voljo toliko, da res ne boš imel težav najdi česa poceni, tudi za nič več kot 70 INR.

Če boš v Delhiju pozimi, ne pozabi na topla oblačila. Včasih temperature ponoči padejo tudi pod ničlo, stekla na hotelskih oknih pa tukaj nikakor niso samoumevna.

1 EUR = 70 INR

Comments are closed.