Spet smo doma

Azija

Prva pomoč: Delhi (Indija)

V Delhiju boš svoje mesto pod soncem našel v predelu Paharganj, ki velja za popotniški ghetto in ti bo ponudil vse od najcenejših hotelov, restavracij in prevoznih sredstev za raziskovanje mesta. Predel se nahaja tik ob New Delhi Metro Station, do katerega iz letališča vozi Delhi Airport Metro Expres, ki te pobere na Terminalu 3 in te bo stal 100 INR. V kolikor prideš v Delhi z vlakom, pred nakupom vozovnice preveri, da gre na to postajo.

Če prideš z vlakom, bodi pozoren na množico prevarantov, ki bodo od tebe zahtevali vse od kakšnega kovanca, vozovnice (nikar jim je ne dajaj v roke), do le trenutka pozornosti. Ne pusti se jim. Če potrebuješ pomoč, se obrni na kakšnega uniformiranega policista.

Za iskanje hotela v predelu Paharganj ne potrebuješ prevoznega sredstva, čeprav ti bo kakšen bradati stric to vneto zatrjeval.

Cene prenočišč v predelu variirajo od tvojih pogajalskih sposobnosti, sezone in skritosti v temačnih uličicah. Dvoposteljno sobo bi moral dobiti za največ 500 INR. Hrane je na tem backpack predelu na voljo toliko, da res ne boš imel težav najdi česa poceni, tudi za nič več kot 70 INR.

Če boš v Delhiju pozimi, ne pozabi na topla oblačila. Včasih temperature ponoči padejo tudi pod ničlo, stekla na hotelskih oknih pa tukaj nikakor niso samoumevna.

1 EUR = 70 INR

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Kam? Filipini ali Indonezija?

Popotniki, ki se vam ob vonju morske soli zašibijo kolena in ob pogledu pod...

Animisti pripravljajo dež. (Myanmar trek, 1. del)

“Si za nekaj drugačnega?” sem jo vprašal, ko mi je ob zajtrku prisedla z...

Prva pomoč: Mumbai (Indija)

Če si bral Shantaram, potem se pripravi na podoživetje prvih nekaj strani. Vse poti...

Happy Holi!!!

Pa sva ga dočakala. Že nekje tam novembra sva celoten najin plan poskušala (ja,...

Fotofiniš v neznanem

10 nas je. Največ 10 belokožcev na celem otoku Camotes. Če sva iskala nekaj...

Kam pa zdaj naprej?

Ta trenutek sva v Kuala Lumpurju. Tukaj sva se ustavila za celih 36 ur....

Utrinki

Komentarji