Prva pomoč: Chiang Mai (Tajska)

Chiang Mai ime v starem mestnem jedru veliko lepih templjev in en prijeten park v katerega se greste lahko spočiti od vseh ogledov.

Chiang Mai, simpatično mesto polno templjev, okusne hrane in masaž, je pogosta točka za ogled na Tajskem.

Če sem prispete z letalom, se na letališču vsedite na avtobus št. 4, ki vas do mesta zapelje za 15 B, lahko pa si delite songthaew (rdeč taxi-jeep) za 50 B na osebo.

Če pridete iz Bangkoka z nočnim avtobusom (navaden bus na relaciji Bangkok – Chiang Mai vas stane 450 B, hud VIP bus pa 800 B), vas lahko odvržejo tako rekoč kjerkoli. V primeru, da je to na neki bencinski črpalki boste najbrž za skupni prevoz z rdečim songthaewom odšteli 50 B na osebo, če pa boste prispeli na avtobusno postajo, pa ga lahko delite za 20 B na osebo z ostalimi turisti ali Tajci do južnega dela starega mesta.

Železniška postaja je od mesta oddaljena približno isto kot letališče, zato bi za prevoz s songthaewom mogli odšteti okoli 50 B na osebo za skupen prevoz.

Ko prispete v staro mesto Chiang Maia (na zemljevidu označen kot kvadrat), pojdite do Vzhodnih vrat, kjer je malo morje hotelov in guesthouse-ov za vsak okus in denarnico (od 300 B naprej za sobo za 2).

Pozor: Tajci so pošteni ljudje, pa vendar  bodo vozniki raznih prevoznih sredstev poskušali od vas dobiti čim več denarja. Ne verjemite raznim plastificiranim cenikom, ker niso uradni. Pozanimajte se kakšna je realna cena, barantajte in če ne gre, stopite naprej do naslednjega. Nekdo bo hotel zaslužiti po normalni ceni.

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.