3 najlepši kotički za snorklanje

V (Jugovzhodni) Aziji sem preživel natanko tri šestdesetine svojega življenja. V poljudnem jeziku se to prebre: eno leto in pol. Nekaj mesecev v Indiji, nekaj mesecev v Indoneziji, malce na Šrilanki, Nepalu, na Tajskem, Myanmaru, Vietnamu … In ker me na morje vleče predvsem dobra hrana, je stranski produkt tega tudi obilica ur preživetih na najlepših koralnih grebenih našega planeta.

Za vse, ki radi pljuvate mastniće v svoje maske, sem sestavil seznam TOP 3 lokacij za podvodne dogodivščine.

1. Kanawa island, Flores

kanawaTop

Otok Kanawa je majhen hribček sredi turkiznega morja. Je v privatni lasti in lahko na enkrat ponuja svoje gostoljublje le nekaj več kot 50 popotnikom. Najlepše na otoku je to, da je po dogovoru z lokalnimi ribiči v zavarovanem območju in tako tja ne pade nobena ribiška mreža ali harpuna. Včasih, če je voda dovolj mirna, lahko snorklaš kar iz pomola. Ja, vidljivost je “neskončna”, ribice pa pozirajo kot Tyra Banks na kokainu.

Več o otoku Kanawa si lahko prebereš tukaj.

2. Pulau Hatta (Banda Islands), Maluku

bandaTop

Že res, da je otočje Banda precejšnji logistični zalogaj, a nagrada, ko končno stopiš na dišeče otočje, je neprecenljiva. Koralni dropoff-i so dobesedno (dobesedno!) nekaj metrov od roba bele peščene plaže. Oddaljenost otočja se je z Buddho dogovorila, da lahko tam biva nekaj divje drugačnih bitjec. Če si kdaj razmišljal o nakupu podvodnega fotoaparata, potem je Banda pravi razlog.

Več o otočju Banda si lahko prebereš tukaj.

3. Raja Ampat, Papua

rajaTop

Otočje Raja Ampat, ki se bohoti malce zahodno od Irian Jaye, sem obiskal pred petimi leti in podobe, ki so se takrat risale pod vodo, so še danes žive. Morski psi, želve in neboječe ribe, ki so se si pridružile pri plavanju, so vsakdanji prizor. Otočje sicer danes postaja zatočišče najbogatejših na našem planetu, a prepričan sem, da se vseeno najde kakšen kotiček, ki te ne bo udaril po žepu.

Več o otočju Raja Ampat si lahko prebereš tukaj.

Ja, zanimivo, da so prav vsi trije navedeni kotički v Indoneziji. Naključje? Kaj pa vem. Tam je preprosto res, res, res lepo! 🙂

Hop na www.izletnadlani.com, imajo res poceni karte do Jakarte in Balija!

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.