Spet smo doma

2014

Raja Ampat – Rajsko otočje tam neznano kje

V principu sem se odločil, da na mojem blogu ne bo posiljenih propragandnih sporočil. Vse lepo in prav, če s posredovanjem nekega sporočila v določenem kontekstu pripomorem h kakšni pametni odločitvi, v sami osnovi pa raje ne.

Lanskoletno potovanje naju je zaneslo tudi na otočje Raja Ampat (Štirje kralji). Da ne bom nakladal v neskončnost, je najbolje, da strica Googla povprašate po fotografijah o Raji Ampat in vam bo vse precej jasno. Skratka, Raja Ampat je otočje blizu mesta Sorong, ki leži na velikem otoku Papua, ki spada pod Indonezijo. Torej, če bi lahko vsakemu tistemu, ki potuje v Indonezijo prišepnil, naj v svojem potovanju obišče tudi tole kraljestvo, bi to storil z največjo mero zaupanja. Vem, da tukaj ne moreš biti razočaran.

Pot iz Jakarte ali Balija do Soronga je preprosta. Pravkar so povečali število letalskih prevoznikov, ki letijo tja.

In kje je oglasno sporočilo? Takole je. Ko prispeš v Sorong, je potrebno za obisk otočja postoriti marsikaj. Najprej plačaš nekakšno “vstopnino”. Mislim, da znaša nekaj 100.000 Rupij, nato si začrtaš pot in zagotoviš ustrezna prevozna sredstva. In če delaš vse, tako kot je potrebno (kar definitivno priporočam, da vzameš kot nujno), potem slej kot prej naletiš na gospodiča Rudieja. Eden izmed redkih, ki govori tekoče angleško, obvlada vsak kotiček Raje Ampat in je po vrhu vsega (tako kot pravzaprav vsi tam) še neznansko prijazen, ustrežljiv in zanesljiv.

Če želite razvajanje ali pa backpack potovanje. Rudie ve za vse kotičke!

Rudie piše svoj blog. Iz nič je ustvaril tudi svojo mini turistično agencijo. Ta besedna zveza zveni zelo komercialno in odbijajoče, zato si je bolje predstavljati to zgolj kot koncentrat njegove dobre volje in znanja združen na enem mestu. Če razmišljate o obisku Raje Ampat vam priporočam, da se obrnete nanj: papuarudie75@gmail.com.

httpv://www.youtube.com/watch?v=km97MEsLVgM

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Z otočka v velemesto. Kuala Lumpur!

Po 14 dneh na "pozabljenem otočku" Nusa Penida, sva priletela naravnost v epicenter mestnega...

Katkin kotiček: Nova naravna linija Dvorca Trebnik.

Da ne boste mislili, da sem preusmerila poklic iz popotniške blogerke v lepotno, nisem....

Pripravljen?

... Se mi zdi, da iz dneva v dan bolj!

Curd and honey. Res je njami.

Odkar sva v tem stanovanju, nenormalno veliko pojeva. Vsaj enkrat na dan pade 'curd...

Po 2 letih spet kosilo pri Baybi

"No, I am not doing this for the money," je rekel Bayba in raztegnil...

Utrinki

Komentarji

  1. Hejla 🙂 Koliko casa pa sta bila na teh pravljicnih otockih? Na katerem sta spala? Zgleda lustno. Ko bo kaj vec kod sanjarjenje definitivno kontaktiram rudija 🙂

  2. Uh, tole je bil pa Mic še s svojo prejšnjo deklico, tako da bo moral odgovoriti on. Trenutno pa frči nekje po cestah San Francisca. 🙂

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime