Prva pomoč: Ubud (Bali)

Praženje kavice Kopi Luwak v eni izmed kavnih plantaž v Ubudu.

Dišeči Ubud je raj za jogije, oboževalce organske hrane in eksotične kulture. Večina ljudi zaradi prijetnega vzdušja postanek v Ubudu podaljša vsaj za nekaj dni.

Kako priti v Ubud?

V Ubud boste najverjetneje prišli iz Kute (ali pa direktno iz letališča v Denpasarju). Najenostavnejša možnost je, da vzamete shuttle bus za 50.000 IDR (možna je rezervacija preko njihove spletne strani ali nakup v agenciji), najcenejša pa, da greste z bemotom iz Batubulan terminala v Denpasarju, kjer vas bo vozovnica stala 8.000 IDR (barantajte, če hočejo več!). Do Batubulan terminala pridete s Trans Sarbagita javnim avtobusom (cena 3.500 IDR na vožnjo). Ta možnost je za tiste z malo več energije. Po 16. uri bemoti ne vozijo več.

Kje najti prenočišče v Ubudu?

V Ubudu vas bodo odložili na bencinski postaji, ki je blizu centra, zato se brez problema sprehodite do guesthouseov, ki jih je malo morje. Večina domačinov si je poleg svoje hišice naredila še par sobic za goste, ki so postavljene v čudovito balijsko arhitekturo. Cene se povprečno gibljejo okoli 150.000 – 250.000 IDR za nočitev z zajtrkom za 2 osebi. Če je low season pa lepo vprašajte za popust 🙂

Če nameravate v Ubudu ostati malo dlje, se oglasite do Bintang trgovine, kjer je na oglasni deski veliko oglasov za najem hiše med riževimi polji. Veliko hiš za oddajo boste videli tudi na znani trasi med riževimi polji in umetniškimi galerijami. Cena mesečnega najema je okoli 5.000.000 IDR.

V poceni rangu poglejte Ode Hostel, Arjana Bungalow 2, Ujung Ubud Guesthouse ali Recep Bungalow, v srednjem Kertiyasa Bungalow, Tujung Mas Resort, Sawah VillaD’Bulakan Butique Resort, za razvajanje pa mogoče Nandini Jungle Resort and Spa.

Če ste na poročnem potovanju, poglejte Royal Pita Maha resort ali Sativa Villas, če imate pa na računu miljone si pa lahko vzamete tole Villo Nag Shampa. Saj je samo 1900 eur na noč 😀 😀

Cene se seveda sezonsko spreminjajo, tako da raziščite tudi ostalo ponudbo in seveda preučite, če vam lokacija ustreza.

PS: Če boste slučajno rezervirali preko linka v prispevku (ne nujno teh namestitev), bova tudi midva imela nekaj od tega, vi pa ne boste plačali nič dražje.

Kje jesti v Ubudu?

Restavracij je v Ubudu malo morje, od hudo fancy organskih do malih warungov, kjer vam bo prijazna ibu skuhala kaj dobrega za 15.000 IDR. Midva najbolj uživava v Run’s warung (mini restavracija, 5 min hoda v stransko ulico od Bali Buda).

Povprečna cena najema za motor je 60.000 IDR, vendar se da zmeniti za popust, če ga najamete za več dni.

1 eur = 14.200 IDR

Dobro jutro = Slamat pagi
Dober dan = Slamat sore
Dober večer = Slamat malam
Hvala = Terima Kasih

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.