Spet smo doma

Azija

Jeva, goniva in meditirava.

Po uspešnih jutranjih pogajanjih z otoškimi taksisti (ceno sva za slabih 20 kilometrov iz bolanih 1200 bahtov znižala na 300 bahtov), sva dan začela v umirjenem Samahita Retreatu, ki bo tudi najin dom naslednjih 5 dni. In ko daš dva razscapanca v klimatizirano sobo, s sveže postlano posteljo, takšno katere posteljnina še vedno “šrkipa” in vročim tušem, si lahko prepričan, da bosta vsako minuta izžela do onemoglosti.

Medtem ko smo s pogledom na morje poganjali “sobna kolesa” (pač, no, spinning) in poskušali razbrati simpatična, a nerazumljiva navodila prijetnega prešvicanega Tajčka, sem se zamilil, kako drugače otok dojemam danes v primerjavi z najinim prvim obiskom. Pa ne zato, ker bi se otok kakorkoli spremenil ali pa bi se spremenili ljudje. Daleč od tega. Spremenila sva se midva in najin pogled na … potovanja? Morda. Prej sem na potovanja gledal kot na nekaj “once in a lifetime”, kot na nekaj, kar “je anomalija normalnemu življenju”. Danes, točno v tem trenutku na potovanje gledam kot na točno to, kar želim imeti v življenju. Neskočno pot in nekoga, da jo bo delil z menoj.

Ja, poglejte jo no, kako je ona luškana. 🙂

untitled-1652

 

OK, dovolj filozofiranja. Če ga želite več, ga najdete tukaj za celo življenje in še malo.

Veseliva se prihodnjih 5 dni. Joga, meditacija, zdrava prehrana (med katero sodi tudi – ne boste verjeli – zelena solata in sveža bazilika), branje, poganjanje tistih koles tam zgoraj, zgodnje vstajanje in namakanje v morju ob sončnem zahodu. Vse v enem elegatnem otoškem paketu.

Sva se pa zagnala tudi v delo. V takšnem inspirativnem okolju, ki ti k riti prinaša vse od A do Ž, ideje padajo kot domine in inspiracije je dovolj tudi za najtežje izzive. Kaj vse počneva za to, da se v najinem potovalnem pujsu nabira dovolj denarja, pa v kakšnem izmed naslednjih prispevkov.

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Kaj početi, ko ni za početi prav nič?

Ne bom pozabil. Ob najinem enotedenskem druženju s šamani v pragozdu indonezijskega otoka Siberut...

Pustil sem koscek srca. Ponovno!

Nerad zacenjam nove stvari. Raje imam misli nanje, priprave in planiranje. Ko je enkrat...

250. In sovrazim se.

Bilo jih je kaksnih 200. Ko utegnem pobegniti od najsirsega sprektra intenzivnih drazljajev, kar jih...

“Ampak danes pa res počivava …”

... si vsak dan laževa že zadnjih nekaj tednov. Japonsko sva zajela s ta-veliko in...

Predlog potovanja: Nikaragva.

Slike in besedilo: Sandra in Bojan, blumarblevagabonds.com Sandra in Bojan sta za nas napisala tale...

Megla, dež in Guinness.

"Imam dobro novico," nama je napisal kakšen teden nazaj. Kevin. Kolega popotnik iz Indonezije,...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime