Spet smo doma

Azija

Samahita retreat. Joga fitnes.

Ko tole pišem, sediva vsak za svojim računalnikom v najinem loftu v Samahita resortu. Nimava samo ene sobice ampak kar dve nadstropji. Mic si je seveda zgornjega vzel za svojega in se prestavi tja, ko me ima dovolj 🙂 Včasih res preveč govorim 😀

Super simpatična Neja iz Zen Zone, ki se ukvarja s potovanji za dušo, naju je poklicala in nama ponudila 5-dnevni program YogaCoreCycle v tem resortu. In ker vedno iščeva načine, kako ostati fit tudi med potovanjem, sva se z veseljem odpravila na Koh Samui, malce preizkusit najine ude.


untitled-1922

Tudi če se vi ne spomnite, midva še kako obujava najinih 14 dni v indijskem ashramu. Trda postelja, zgodnje vstajanje, enostavni obroki, dolga meditacija, še daljša joga. Zanimiva izkušnja, ki bi jo moral izkusiti vsak, ki ga to vsaj malo zanima. Najin retreat tukaj ponuja vse to, vendar je poudarek na udobju 🙂

Kako torej izgleda najin dan v Samahita resortu:

6.30h: Budilka. Snooze.

6.40h: Budilka drugič. Jaz vstanem in grem v kopalnico, priganjam Mica naj vstane. Natočiva si še domači napitek z elektroliti in greva na kolesi.

7.00h: Prva spinning ura, brez glasbe. Če bo tista blond Nizozemka, ne bova čutila nog po pol ure.

untitled-1672

7.30h: Vsa prešvicana se prestaviva v beach shalo, odprto dvorano, ki služi za meditacijo in jogo. Sledi 40 min vodene meditacije, dihanja in poglabljanja vase. Meni še vedno ni jasno tisto dvigovanje želodca navzgor z zaprtim nosom. Ja, še napisat ne znam 🙂

8.15 h: Vaje za trup (core). Uf, pri obeh zelo šibka točka. Nizozemka naju muči z raznoraznimi trebušnjaki.

PS. Pajkice spodaj so slovenske – SquareOne.

untitled-1683

8.45 h: Vodena jutranja joga. Moška, zahtevna joga (ki se jo seveda da prilagoditi na osebni nivo). Oba zbirava še zadnje končke moči in raztegujeva že od včeraj razbolele mišice. Lačnaaaaa! Ko je konec, sva sicer utrujena, ampak prijetno.

9.45 h: Zaaaaaajtrk!! Rdeča v obraz se zakadiva v slastne papaje, ananaske in naročiva jajčke. Nomnomnomnom.

10.30 h: Greva v najin loft, skočiva pod tuš in delat! Takrat nastajajo vlogi 🙂 Počivava najino mišičevje.

12.45 h: Čas za kosilo! Hrana tukaj je pretežno vegeterijanska, okusi pa so totalno božanski. Vsak dan znova me kaj preseneti, včeraj recimo vrtni namaz iz sončničnih semen, currya in kisa (?) pa surovi sušeni krekerji, nom! Zelene solate je na pretek pa kalčkov pa domačih prelivov za solato, seveda je tudi polnozrnat riž in razne mešanice stročnic in zelenjave. Pa curry in juhe. Nabaševa polne krožnike, Mic gre repete še vsaj 3x, ker je zelenjava vseeno zelenjava in jo moraš več pojest, da si sit.

13.34 h: Nazaj v najin čudovit stanovanjček in še malo počivat.

15.30 h: Opremljena greva počasi v skupni del in malo bereva preden se usedeva na kolo.

16.00 h: Druga spinning ura. Samo na ne bo blond Nizozemka! Fju, Tajec je. Malo bolj na izi 😉

16.30 h: Vaje za trup (core). Uporabljamo različne pripomočke kot so kettle bell-i, blazine, TRX trakovi ali pa le naše telo.

17.00 h: Regenerativna joga. Nežna, ženska joga (pa ne samo za ženske), z več nežnega raztegovanja in počivanja. Paše po celem dnevu miganja. LAČNAAAAA!

18.00 h: Skočiva pod tuš, potem pa na večerni buffet. Nomnomnomnom, kako je dobro. Okušava zanimive sladice, kot so riževe kroglice ali pa rjav fižol v kokosovem mleku. Glavno kuharico bi kar domov vzela. Mic si naloži vsaj 4x.

19.00 h: Branje na ležalnikih pod palmami in zvezdami.

19.30 h: Polurna meditacija. Sicer je malce težko, če se preveč naješ, ampak res umiri telo in um.

20.00 h: Odpraviva se v stanovanje in padeva v posteljo.

untitled-1722

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek
katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Prva pomoč: Mumbai (Indija)

Če si bral Shantaram, potem se pripravi na podoživetje prvih nekaj strani. Vse poti...

Azijska gurmanska pojedina

Druga najlepša stvar na potovanju je uživanje ob gurmanski hrani. Prva? Prva je občutek,...

Čez cesto: Z Argeto na Primorsko

Na tem izletu sva se naučila nekaj izredno pomembnega. Torej. Če ti Google Maps...

Viza za Filipine.

Filipini, luškana otoška državica, kjer še babice govorijo ameriško, so raj tako za aktivne...

Potovanje v Indonezijo: Top 20 nasvetov

Če iščete nasvete o tem, kako se ni pametno ponoči sprehajati po temnih ulicah,...

Snežne opice poleti.

Trenutno sva v mestecu Yudanaka, vzhodno od Nagana, malce višje od Tokya. Mestece je...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime