Prva pomoč: Camotes (Filipini)

Čudovita bela plaža v zalivu Santiago (Santiago bay) na otoku Camotes.

Turistično zapostavljeni draguljčki Filipinov, štirje otočki Camotes, so pravi apaurin za popotnike. Bele plaže, turkizno morje, številne jame, v katerih se lahko kopate, jezero, slap in kokosove palme – raj, ki je od sivega Cebu citya oddaljen le nekaj ur.

Iz Cebu citya morate priti do north bus terminala (taksi, ki gre na meter je najbolj varna, udobna in ne tako draga opcija) in vzeti avtobus do mesta Danao (30-50 PHP, vozniku recite, da greste na Camotes, ker vas bo odložil pred pristaniščem). Od tam greste na trajekt do otoka Pacijan (Camotes), kjer je večina guesthouseov. Trajekti gredo ob 05:30, 08:30, 11:00, 14:00, 17:30, ob petkih, sobotah in nedeljah pa vozi tudi ob 21 h. Cena je 180 PHP. V pristanišču Consuelo vas bo pričakala truma jeepneyev, ki bodo promovirali ceno 300 PHP, ampak precej hitro spustili na 50 PHP/osebo do Santiago Baya.

Midva sva preiskusila dva guesthousa, Bano Backpackers resort (350 PHP/osebo) na čisto svojem kotičku raja z restavracijo, ki streže najboljšo hrano, kar sva jo jedla na Filipinih (najbrž kar v celi Aziji). Mitchell in Rein priskrbita vse informacije, ki jih rabite, v paketu pride tudi par srčkanih psov, če rabite dozo crkljanja. Dread House stoji na plaži Santiago bay in nudi male sobice za 300-400 PHP, improvizorično kopalnico pa si delite z družino. Na voljo vam je tudi motorj za 300 PHP na dan. Na tej plaži je več guesthouseov, nekateri so bolj urejeni, nekateri manj in temu je primerna tudi cena.

1 eur = 48 PHP

Živjo = Hello Po
Hvala = Salamat Po

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.