Prva pomoč: Otok Apo (Filipini)

Ena izmed mnogih želv na otoku Apo.

Da boste končno prispeli na otok tisočerih želv, otok Apo, boste morali presedlati kar nekaj različnih prevoznih sredstev.

Pa začnimo:

  • iz Cebu citya avtobusi iz southern bus stationa po otoku Cebu vozijo 24/7. Midva sva najprej obiskala Oslob (150 PHP). V tej vožnji sva zaradi prenavljanja ceste zamenjala dva avtobusa. ni se bilo težko znajti, saj te prijazni strički usmerjajo na pravi bus.
  • naslednji korak je bus do mesta Liloan (30 PHP), ki ga lahko dobite ob cesti (domačini vam bodo z veseljem pomagali) in povejte, da greste na trajekt do Sibulana.
  • v Liloanu vzamete trajekt do Sibulana (62 PHP), mesta na drugem otoku, in tam vzamete shared jeepney do mesta Damaguete (11 PHP), vozniku pa povejte, da bi radi šli na avtobus do Zamboanguite (povejte, da greste na Apo).
  • voznik bo ustavil ob cesti, od koder boste hodili do majhnega pristanišča 10 min in sem tam vkrcali na čoln do otoka Apo za 300 PHP/osebo. Pozor: mokri boste. Zato zaščitite vredne stvari (nahrbtniki gredo v delno pokrit prostor na ladjici), vi pa boste po vsej verjetnosti zaradi valov premočeni. Public boat (last Liberty Lodge) in ima manj možnosti, da vas zalije , vendar gre samo ob določenih urah.

Ob prihodu na otok boste najprej plačali island fee, potem pa greste lahko iskat prenočišče. Na otoku je kar nekaj guesthouseov, ki ponujajo sobo za 500 PHP + zajtrk, če pa se potapljate pa lahko dobite ugodno ceno tudi v enem izmed boljših potapljaških resortov (najbolj hvalijo Mario’s guesthouse). Za več dni lahko dobite popust.

Na tem otoku je težje priti do poceni hrane, ker ni lokalnih restavracij in so zato vsi obroki 100 PHP in več.

1 eur = 48 PHP

Živjo = Hello Po
Hvala = Salamat Po

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.