Prva pomoč: Yangon (Myanmar)

Manih sedi na cesti v Yangonu. Burma (Myanmar) je budistična država zato so menihi na ulicah pogosti.

Myanmar, izjemna država, ki je, zanimivo, šele nedavno začela uvažati Coca-Colo, počasi na široko odpira svoje meje turistom. Trenutno je za budget popotnike precej draga, ker ni poceni opcij, ampak tudi to se bo sčasoma spremenilo. Upava …

Prileteli boste na mednarodno letlišče v Yangon (največje mesto Myanmara in dom bleščeče Shwedagon pagode), ki je od mesta oddaljen pol ure/uro, odvisno od gneče. Najbolj enostavna in hitra možnost je, da vzamete taksi za 10 $ na letališču (če ga vzamete zunaj, se baje lahko spogajate za 8 $), ki vas bo odpeljal do hotela. Najcenejša možnost pa je, da greste ven iz letališča, se obrnete desno in hodite približno 15 min. Tam na Pyay Rd ujamite bus št. 51 (300 MMK), ki vas bo odložil v bližini Sule pagode, ki je relativno blizu območju s hoteli. Imejte v mislih, da vozniki avtobusa ne govorijo angleško, napisi pa so v okrogli myanmarski pisavi. V tem primeru najbolj pali ponavaljanje besede: “Sule, Sule, Sule.” 🙂

Center Yangona je urejen tako, da so ulice oštevilčene in vzporedne. Od 10-33. ulice se najdejo najcenejše namestitve, ki pa vseeno stanejo okoli 10$/osebo, pa naj bo to hostel ali soba (midva sva stanovala v Agga Guesthouse na 12. ulici, White Guesthouse na 18. ulici ima za podobne cene buffet zajtrk). V Yangonu so zajtrki po navadi všteti v ceno.

Pozor: Najine izkušnje (in izkušnje nekaterih kolegov) so, da je treba prenočišče rezervirati vsaj par dni vnaprej. Razlog je ta, da je poceni hotelov relativno malo in se hitro zapolnijo.

Hrana je v Yangonu zelo poceni, za kak euro dobiš manjšo myanmarsko jed (ne pozabi poskusiti Shan noodles, ki malo spomni na bolonjske špagetke).

Obvezen je ogled prečudovite in zaslepljujoče Shwedagon pagode (8$), brez slabe vesti pa izpustite Sule pagodo.

1 eur = 1099 MMK

Živjo = Mingalaba
Hvala = Čizutembade

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.