Prispevek za punce! ;)

Tajske ženske so zame osebno ene lepših v Aziji. Pustimo dejstvo, da pogosto nisem 100 % ali je oseba punca ali fant, a ni važno – lepota je očitna. 🙂 Že dva meseca torej opazujem punce na Tajskem in kaj rade kupujejo, zato sem se odločila, da na kratko povzamem tajske trende v kozmetiki (jep, fantje lahko preberete kaj drugega, recimo tole o tajskih ladyboyih! :D).

V Aziji na splošno veljajo modne in kozmetične smernice iz Koreje. Korejski filmi, K-pop in korejska kozmetika. Ampak če grem bolj v podrobnosti …

  • Popolna koža

Je sicer zaželena povsod po svetu, ampak tukaj s pudrom za otroke svetleč obraz odganjajo mlade punce, fantje in babice. Svež videz se vzdržuje čez cel dan in pudranje na cesti/v parku/v trgovini ni nič čudnega oz. je celo zaželeno.

  • Lip tint

Uporablja se na ustnicah in ličkah. Najbolj nenavaden, ampak res popularen trend je ‘ombre lips’, seveda iz Koreje, ki zgleda še posebej strašno. (Glej fotografijo zgoraj.)

  • Belo, ki te ljubim belo

Med izdelki kot so kreme za obraz, losjon za telo ali celo deodoranti je težko najti katerega, ki nima poudarka na beljenju kože. Če ni belilno, ni kul! Poleg belilnih učinkovin imajo vsi izdelki UV faktor vsaj 30. Ja, tudi nočne kreme.

  • Ravne obrvi in lepila za veke

Azijci si želijo imeti vidne veke, zato uporabljajo lepila, ki jim zlepijo del kože, da se majhen delček veke razkrije. Pozabite na usločene obrvi, Korejci so rekli, da morajo biti obrvi ravne, zato jih Tajke tako tudi narišejo.

  • Polžja slina in papirnate maske za obraz

Papir, ki je namočen v negovalne sestavine in ima luknje za oči, nos in usta, je najbolj zaželena oblika negovalne maske. Na voljo so v vseh možnih bizarnih kombinacijah, kot so čebelji strup in najbolj popularna polžja slina. Seveda z belilnim učinkom.

IMG_1891

Moja tajska kozmetična košarica.

  • Anime oči

Že večkrat sem pogledala punco, ki je izgledala kot iz anime stripa. Najprej mi ni bilo jasno zakaj, potem pa sem opazila te nezemljanske šarenice. Leče, kjer šarenica dobi par milimetrov več, so zelo popularne.

Na sploh je moje opažanje, da vsi Tajci in Tajke dajejo velik poudarek na lepoto in čistoto. Nikoli ne vidiš umazane majce in mastnih las. Lahko si predstavljate, da sva na začetku kar malo izstopala. 🙂

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.