Spet smo doma

Azija

Prispevek za punce! ;)

Tajske ženske so zame osebno ene lepših v Aziji. Pustimo dejstvo, da pogosto nisem 100 % ali je oseba punca ali fant, a ni važno – lepota je očitna. 🙂 Že dva meseca torej opazujem punce na Tajskem in kaj rade kupujejo, zato sem se odločila, da na kratko povzamem tajske trende v kozmetiki (jep, fantje lahko preberete kaj drugega, recimo tole o tajskih ladyboyih! :D).

V Aziji na splošno veljajo modne in kozmetične smernice iz Koreje. Korejski filmi, K-pop in korejska kozmetika. Ampak če grem bolj v podrobnosti …

  • Popolna koža

Je sicer zaželena povsod po svetu, ampak tukaj s pudrom za otroke svetleč obraz odganjajo mlade punce, fantje in babice. Svež videz se vzdržuje čez cel dan in pudranje na cesti/v parku/v trgovini ni nič čudnega oz. je celo zaželeno.

  • Lip tint

Uporablja se na ustnicah in ličkah. Najbolj nenavaden, ampak res popularen trend je ‘ombre lips’, seveda iz Koreje, ki zgleda še posebej strašno. (Glej fotografijo zgoraj.)

  • Belo, ki te ljubim belo

Med izdelki kot so kreme za obraz, losjon za telo ali celo deodoranti je težko najti katerega, ki nima poudarka na beljenju kože. Če ni belilno, ni kul! Poleg belilnih učinkovin imajo vsi izdelki UV faktor vsaj 30. Ja, tudi nočne kreme.

  • Ravne obrvi in lepila za veke

Azijci si želijo imeti vidne veke, zato uporabljajo lepila, ki jim zlepijo del kože, da se majhen delček veke razkrije. Pozabite na usločene obrvi, Korejci so rekli, da morajo biti obrvi ravne, zato jih Tajke tako tudi narišejo.

  • Polžja slina in papirnate maske za obraz

Papir, ki je namočen v negovalne sestavine in ima luknje za oči, nos in usta, je najbolj zaželena oblika negovalne maske. Na voljo so v vseh možnih bizarnih kombinacijah, kot so čebelji strup in najbolj popularna polžja slina. Seveda z belilnim učinkom.

IMG_1891
Moja tajska kozmetična košarica.
  • Anime oči

Že večkrat sem pogledala punco, ki je izgledala kot iz anime stripa. Najprej mi ni bilo jasno zakaj, potem pa sem opazila te nezemljanske šarenice. Leče, kjer šarenica dobi par milimetrov več, so zelo popularne.

Na sploh je moje opažanje, da vsi Tajci in Tajke dajejo velik poudarek na lepoto in čistoto. Nikoli ne vidiš umazane majce in mastnih las. Lahko si predstavljate, da sva na začetku kar malo izstopala. 🙂

katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Prva pomoč: Otok Apo (Filipini)

Da boste končno prispeli na otok tisočerih želv, otok Apo, boste morali presedlati kar...

Med iskrenimi ljudmi. Los Llanos, Venezuela

Bil je nas sedmi dan, mogoce osmi. Ne stejemo vec. Ne gledamo na uro,...

Plavamo, jemo in poslušamo Dua Lipo

Malce smo se podcenili. Zmogli bi več. Ampak ko sva pot načrtovala od doma,...

“You. Me. BCD exchange. OK?”

Najin peti potop. Nekje na odprtem morju mimo otočka Havelock. Razbitine potopljene ladje M.V....

Kam? Hrvaška ali Tajska!

"Pa vidva, gresta kam?" "Sva razmišljala o Tajski, ampak nama letos ne bo zneslo." "Aja, časovno?" "Ne,...

Sončni vzhod ob treh jezerih (Kelimutu, Indonezija)

Zgodaj boš vstal. Tečen boš. Mrzlo bo. Gospoda, s katerim si se dogovoril za...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime