Prva pomoč: Ruteng, Flores (Indonezija)

Pražena kavna semena, ki dišijo po celem Floresu. Indonezija.

Ruteng je manjše mesto, znano po spiderweb rice fields, kjer so čudovita riževa polja urejena v vzorec pajkove mreže. Ostalih večjih atrakcij ni, prav tako je zaradi pomanjkanja turizma težje najeti motor za normalno ceno. Lahko pa si privoščite sveže praženo kavico, ki jo pražijo in trejo na roke skoraj povsod.

Iz Labuan Baja boste prišli do Rutenga z lokalnim avtobusom za 50.000 IDR, avtobusom s klimo za 70.000 IDR ali večjim avtom za 80.000 IDR (avtobusi gredo iz Labuan Baja precej redno iz avtobusne postaje, ki je blizu šole). Vožnja traja 4 ure. Avtobus vas bo odložil v centru Rutenga.

Pozor: V Labuan Baju (oz. na Floresu na splošno) je od lokalcev težko dobiti prave informacije o avtobusih in kdaj štartajo. Vsi ti namreč lahko uredijo karto, ki bo dražja kot na avtobusni postaji. Tudi vozniki avtobusa turistom radi zaračunajo za karto znatno več kot lokalcem.

Midva sva sicer spala pri vozniku avtobusa, ki ni znal angleško (ja, bila je posebna izkušnja), poceni hotel v centru pa je Hotel Ranaka.

Poleg riževih polj si lahko ogledati jamo, kjer so odkrili ostanke Homo florensisa in se sprehodite do nekaj sosednjih vrhov. Ni pa treba. 🙂

Hrana v lokalnih restavracijah, ki imajo hrano nastavljeno “v izložbi”, je poceni (okoli 20.000 IDR).

1 eur = 14300 IDR

Dobro jutro/dan/večer = Slamat pagi/sore/malam
Hvala = Terima kasih

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.