Trenutno smo doma

Azija

Prva pomoč: Tokyo (Japonska)

Tokyo, 13 miljonska prestolnica Japonske, na prvi pogled daje občutek hekičnosti in nenehnega hitenja. Pa vendar je Tokyo simpatičen, modern in zanimiv. Midva sva noro uživala vseh 7 dni obiska v Tokyu!

V Tokyo boste najverjetneje prileteli in iz njega najverjetneje tudi odleteli domov. Obe letališči, Narita in Haneda, sta precej oddaljeni od mesta, vendar sta dobro povezani z javnim prevozom. Iz letališča Narita je najugodnejša opcija express train (traja dobro uro, 1070 ¥), kjer te linija Toei pripelje direktno do četrti Asakusa, ki ima najugodnejše hotele in hostle, lahko pa kateri od večjih postaj prestopiš na Metro linijo in prideš do katerekoli četrti. Do letališča Haneda vozi Tokyo Monorail, ki ga krije JR Pass, do postaje Hamamatsucho, od koder lahko z metrojem prideš kamorkoli hočeš.

Pozor: Vlaki med polnočjo in 5 uro zjutraj navadno ne vozijo, taksiji pa so žafransko dragi.

Na Japonskem je potrebno prenočišča rezervirati vnaprej. Kot prvo so veliko cenejša, kot drugo pa se precej hitro zasedejo. Midva sva našla najcenejše hostle in hotele v četrti Asakusa. Preiskusila sva kapsula hotel Asakusa Riverside Capsule hotel in Khaosan Tokyo hostel (1800 – 2200 ¥).

Restavracije znajo biti precej drage, zato si lahko v 7/11 ali Family Martih kupite hrano in si v hostlu skuhate kosilo ali večerjo. Lahko kupite tudi predpripravljen obrok, ki vam ga v trgovini samo pogrejejo. V okolici se najde tudi nekaj restavracij z japonskimi seti, kjer plačašuješ hrano na avtomatu (okoli 600 ¥ za set).

Tokyo je 13-miljonsko mesto, zato vam za pol leta ne bo zmanjkalo novih odkritij. Za visoke stavbe, nakupovanje in znano križišče  obiščite Shinjuku, ulico Harajuku za žive punčke, Asakuso za templje, Roppongi za najbolj hip barčke in Ahikabaro za overload igric in karaok.

1 eur = 130 ¥

Živjo = Koničiva!
Hvala = Arigato

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Prva pomoč: Iz Tajske v Laos po kopnem

Najbolj pogosta pot iz Tajske v Laos je preko mesta Chiang Khong. Iz Chiang...

Beljakovinska bomba s šamanom (Siberut, Indonezija)

Tole se sliši skoraj tako ogabno, kot je v resnici. :) Trik je v...

Bali, prihajava!

Starejša kot sva, kasneje kupujeva karte. Iz danes na jutri pa sva našla 30 dni, ko Mica...

Danes ti je 2 krat 16 let! <3

Tile Tajci so včasih res zabavni. Tri dni smo se z gospodom in njegovimi sodelavkami...

Jokali smo v Disneylandu

... se odločiš, da si boš nekaj dni dovolil živeti v pravljici in kar...

Prva pomoč: Bhaktapur (Nepal)

Kulturni draguljček Nepala, Bhaktapur, ima kar 15 $ vstopnine (ki se ji da izogniti...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime