Prva pomoč: Kyoto (Japonska)

Kyoto je sanjsko mestece polno kulture, lesenih tradicionalnih hiš, v katerih domujejo gejše, in čudovitih templjev. Je tudi mesto poslovnih stavb, modernih mladih ljudi in stavb s karaokami. Vse to in še več dobiš v Kyotu.

Opomba: Midva nisva kupila JRP vozovnice in jo za tiste z manjšim budgetom tudi odsvetujeva.

Če boste prišli iz smeri Osake, lahko uporabite Hankyu Express Rail (Umeda station), ki vas bo pripeljal do Kawaramachi postaje v Kyotu. Tam greste lahk do hotela/hostla peš (10 – 30 min) ali pa greste na mestni avtobus (160 ¥, če pa boste uporabili avtobus več kot 3x v tistem dnevu, si kupite pri vozniku dnevno karto za 500 ¥).

Kot velja za vsa poceni prenočišča na Japonskem, jih je treba rezervirati vnaprej preko spleta, ker je walk in cena veliko dražja. Midva sva spala v kar petih različnih hostlih, zaradi zasedenosti, in plačevala od 9 – 13 eur na noč za posteljo v večposteljnih sobah.

Za poceni prevoz po mestu lahko uporabljate avtobus (dnevno karto lahko kupite pri vozniku avtobusa), na gosto posejane trgovine kot so 7/11 in Family Mart pa ponujajo pripravljeno hrano (od 2-5 eur) in wc (zastonj). Poiščite kako poceni ampak odlično sushi restavracijo ali sladoled iz zelenega čaja. Za več informacij si preberite prispevek o poceni hrani na Japonskem.

Kyoto je mesto, ki te lahko začara in kar naenkrat si zaželiš, da bi ostal še kak teden. Ali mesec. Zlati Kinkakuji tempelj, oranžni Kiyomizu tempelj, bambusov gozd, tempelj z rdečimi vrati ali Fushimi Inari shrine, pol ure z vlakom oddaljeno mesto bambijev  – Nara. Da ne omenjam starih srčkanih ‘gejša predelov’ Gion in Potocho, kjer v ozkih ulicah z lesenimi stavbami lahko poiščeš čisto prave gejše. Seveda je tu še moderni del Kyota, kjer si lahko ogleduješ oblačila visoke mode, diamante in seveda spiješ kavo v Starbucksu. Ker so res na vsakem vogalu. Za malce drugačno izkušnjo lahko obiščete tudi pravi Zen tempelj.

Za pot naprej pojdite do Kyoto station in od tam vzemite vlak ali avtobus naprej.

1 eur = 130 ¥

Živjo = Koničiva!
Hvala = Arigato

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.