Spet smo doma

Azija

Prva pomoč: Nagasaki (Japonska)

Nagasaki, eno izmed najbolj tihih mest na Japonskem, je znano predvsem po sloviti atomski bombi, ki je padla nanj avgusta 1945 in ga zravnala z zemljo. Mesto je čisto obnovljeno in če ne bi bilo muzeja in nekaj spomenikov, sploh ni sledi o tem dogodku.

Če boste prišli z avtobusom iz Fukuoke (2500 ¥), že pri nakupu vozovnice vprašajte za postajo, ki bo najbližje vašemu hotelu. Če se boste peljali do končne postaje, boste najbrž morali vzeti tramvaj, ki vozi po mestu (160 ¥). Enako velja, če boste prišli z vlakom.

Kot velja za vsa poceni prenočišča na Japonskem, jih je treba rezervirati vnaprej preko spleta, ker je walk in cena veliko dražja. Midva sva spala blizu Urakami katedrale, v Catholic Center Nagasaki Youth Hostel za 2000 ¥ na noč (postelja v 12-posteljni sobi, ločeno po spolih).

Za poceni prevoz po mestu lahko uporabljate tramvaj, na gosto posejane trgovine kot so 7/11 in Family Mart pa ponujajo pripravljeno hrano (od 2-5 eur) in wc (zastonj). Za več informacij si preberite prispevek o poceni hrani na Japonskem.

Samo mesto je zelo tiho, tako da se lahko sprehajate in občudujete čiste ulice in parke, ne pozabite pa obiskati Nagasaki Atomic Bomb museum, spomenik žrtev atomske bombe in bližnjega parka.

Za pot naprej pojdite do centra do avtobusne ali železniške postaje ali pa se s tramvajem zapeljite do končne postaje v vašo smer in … iztegnite palec 🙂

1 eur = 130 ¥

Živjo = Koničiva!
Hvala = Arigato

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek
katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

14 nasvetov za popotovanje po Floresu

Ker so spomini na tritedensko popotovanje po Floresu še zelo sveži, sva pripravila tale...

Popoln delovni dan v raju

Če bi lahko, bi svoj popoln delovni dan sestavil nekako takole: 08:30 - V majhnem...

Prva pomoč: Chiang Khong (Tajska)

Chiang Khong je mesto čisto na meji z Laosom, v katerem se večina ljudi...

Sončni vzhod ob treh jezerih (Kelimutu, Indonezija)

Zgodaj boš vstal. Tečen boš. Mrzlo bo. Gospoda, s katerim si se dogovoril za...

Prva pomoč: Port Barton (Filipini)

Do ene najbolj luškane vasi na Palawanu vodi precej razrita in ovinkasta cesta, zato se mogoče splača...

E-knjiga: 30 azijskih idej za tvoj bucket list!

Snami brezplačno knjigo "30 deij za tvoj bucket list".

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime