Trenutno smo v Sloveniji

Azija

Prva pomoč: Nagasaki (Japonska)

Nagasaki, eno izmed najbolj tihih mest na Japonskem, je znano predvsem po sloviti atomski bombi, ki je padla nanj avgusta 1945 in ga zravnala z zemljo. Mesto je čisto obnovljeno in če ne bi bilo muzeja in nekaj spomenikov, sploh ni sledi o tem dogodku.

Če boste prišli z avtobusom iz Fukuoke (2500 ¥), že pri nakupu vozovnice vprašajte za postajo, ki bo najbližje vašemu hotelu. Če se boste peljali do končne postaje, boste najbrž morali vzeti tramvaj, ki vozi po mestu (160 ¥). Enako velja, če boste prišli z vlakom.

Kot velja za vsa poceni prenočišča na Japonskem, jih je treba rezervirati vnaprej preko spleta, ker je walk in cena veliko dražja. Midva sva spala blizu Urakami katedrale, v Catholic Center Nagasaki Youth Hostel za 2000 ¥ na noč (postelja v 12-posteljni sobi, ločeno po spolih).

Za poceni prevoz po mestu lahko uporabljate tramvaj, na gosto posejane trgovine kot so 7/11 in Family Mart pa ponujajo pripravljeno hrano (od 2-5 eur) in wc (zastonj). Za več informacij si preberite prispevek o poceni hrani na Japonskem.

Samo mesto je zelo tiho, tako da se lahko sprehajate in občudujete čiste ulice in parke, ne pozabite pa obiskati Nagasaki Atomic Bomb museum, spomenik žrtev atomske bombe in bližnjega parka.

Za pot naprej pojdite do centra do avtobusne ali železniške postaje ali pa se s tramvajem zapeljite do končne postaje v vašo smer in … iztegnite palec 🙂

1 eur = 130 ¥

Živjo = Koničiva!
Hvala = Arigato

Prejšnji prispevekPrva pomoč: Kyoto (Japonska)
Naslednji prispevekPoceni potovati … se da!
katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Potovanje v Indonezijo: Top 20 nasvetov

Če iščete nasvete o tem, kako se ni pametno ponoči sprehajati po temnih ulicah,...

Prva pomoč: Kathmandu (Nepal)

Kathmandu, če ga proučuješ od doma, izgleda veliko bolj zapleten, kot dejansko je. Vse,...

Filipini – vreme.

Imate radi morje, ampak se vam ne da poležavati na plaži? Filipini so po...

Zbežala sva iz Bangkoka! :)

A veš kakšen filing daje Tajska? Takole: "Ooooo, živjo! Ja ful dober, da sta prišla Matija in...

Prva pomoč: Ko Samui (Tajska)

Ko Samui je največji otok trojčka Samui-Phangan-Tao in nudi kar nekaj aktivnosti in znamenitosti. Iz...

Zdravila.

Na potovanju, še posebej tako dolgem, je zdravje še kako pomembno. Pred odhodom sva...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime