Prva pomoč: Nagasaki (Japonska)

Nagasaki, eno izmed najbolj tihih mest na Japonskem, je znano predvsem po sloviti atomski bombi, ki je padla nanj avgusta 1945 in ga zravnala z zemljo. Mesto je čisto obnovljeno in če ne bi bilo muzeja in nekaj spomenikov, sploh ni sledi o tem dogodku.

Če boste prišli z avtobusom iz Fukuoke (2500 ¥), že pri nakupu vozovnice vprašajte za postajo, ki bo najbližje vašemu hotelu. Če se boste peljali do končne postaje, boste najbrž morali vzeti tramvaj, ki vozi po mestu (160 ¥). Enako velja, če boste prišli z vlakom.

Kot velja za vsa poceni prenočišča na Japonskem, jih je treba rezervirati vnaprej preko spleta, ker je walk in cena veliko dražja. Midva sva spala blizu Urakami katedrale, v Catholic Center Nagasaki Youth Hostel za 2000 ¥ na noč (postelja v 12-posteljni sobi, ločeno po spolih).

Za poceni prevoz po mestu lahko uporabljate tramvaj, na gosto posejane trgovine kot so 7/11 in Family Mart pa ponujajo pripravljeno hrano (od 2-5 eur) in wc (zastonj). Za več informacij si preberite prispevek o poceni hrani na Japonskem.

Samo mesto je zelo tiho, tako da se lahko sprehajate in občudujete čiste ulice in parke, ne pozabite pa obiskati Nagasaki Atomic Bomb museum, spomenik žrtev atomske bombe in bližnjega parka.

Za pot naprej pojdite do centra do avtobusne ali železniške postaje ali pa se s tramvajem zapeljite do končne postaje v vašo smer in … iztegnite palec 🙂

1 eur = 130 ¥

Živjo = Koničiva!
Hvala = Arigato

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.