Prva pomoč: Whale shark, Oslob (Filipini)

Plavanje z orjaškimi kitovci (whale shark) v Oslobu je zelo dostopno, saj se lahko samo za 20 eur družiš s temi nežnimi velikani.

Oslob je mirno obmorsko mestece (no, bolj vasica), ki je od pobijanja velikih kitovcev (whale shark) prešlo na njihovo hranjenje in tako postalo ena izmed to-do stvari na seznamu mnogih popotnikov. Snorklanje z 10-metrskimi velikani? Nič ni nemogoče!

V Oslob lahko pridete iz Cebu City-ja z lokalnim avtobusom (iz south bus terminal) za 150 PHP. Busi s klimo so malce dražji. Kitovci se nahajajo malce ven iz Osloba, do tja pa že ob 5h zjutraj začne peljati jeepney za 10 PHP (dobite ga ob cesti, samo pomahajte z roko). Sobe v mestu so okoli 600 PHP, prav na mestu, kjer so kitovci pa je možno prespati v dražjih resortih.

Pol ure snorklanja s kitovci (whale shark) stane 1000 PHP, cena je standardna zato ni skrbi o nategih.

1 eur = 48 PHP

Živjo = Hello
Hvala = Thank you

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

2 Comments on “Prva pomoč: Whale shark, Oslob (Filipini)

 1. Ojla!

  Z užitkom brskam in klikam po vajinih straneh. Vsakdo, ki se z užitkom in veseljem loti pisanja s poti je zame vedno in oh kako zelo, dobrodošlo branje. Seveda sem vama pošteno fouš v absolutno pozitivnem smislu.
  Chiang Mai izpred več kot 10 let nazaj je tudi meni ostal v fantastičnem spominu in vandranje naokoli s skuterjem je bila prima izkušnja.
  Pišem v podporo vajinem nadaljnjem vandranju in uživanju sveta brez meja!

  Prav lep pozdrav iz povsem druge celine,
  Grega

 2. Gregor, živjo! Najlepša hvala za napisano! 🙂 Nama je v veselje pisati in bova to počela vse dokler nama bo usojeno. 🙂 Lepo je, res. Uapm, da te poti še kaj zanesejo v te konce. Uživaj in lep pozdrav v Slovenijo!

Leave a Reply

Your email address will not be published.