Trenutno smo v Sloveniji

Azija

Prva pomoč: Whale shark, Oslob (Filipini)

Oslob je mirno obmorsko mestece (no, bolj vasica), ki je od pobijanja velikih kitovcev (whale shark) prešlo na njihovo hranjenje in tako postalo ena izmed to-do stvari na seznamu mnogih popotnikov. Snorklanje z 10-metrskimi velikani? Nič ni nemogoče!

V Oslob lahko pridete iz Cebu City-ja z lokalnim avtobusom (iz south bus terminal) za 150 PHP. Busi s klimo so malce dražji. Kitovci se nahajajo malce ven iz Osloba, do tja pa že ob 5h zjutraj začne peljati jeepney za 10 PHP (dobite ga ob cesti, samo pomahajte z roko). Sobe v mestu so okoli 600 PHP, prav na mestu, kjer so kitovci pa je možno prespati v dražjih resortih.

Pol ure snorklanja s kitovci (whale shark) stane 1000 PHP, cena je standardna zato ni skrbi o nategih.

1 eur = 48 PHP

Živjo = Hello
Hvala = Thank you

katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

30 nasvetov za poceni potovanje v Indijo

Če se pripravljaš na potovanje v Indijo, ali pa poznaš koga, ki gre, bo tale...

Poceni potovati … se da!

Poceni potovati? Je to sploh mogoče. In koliko? Kako poceni je poceni? Odlična vprašanja. Poceni za...

Nekaj dni v ashramu (Indija)

Ashramov je v Indiji kot cerkva v Sloveniji. Na vsakem koraku. Ampak naj vas...

KKK

Tole zgoraj na fotografiji so 3 stvari, vse se začnejo na črko "K", ki...

Video: Najina noč v ryokanu

Japonska je nora. Res. Bolj kot greš v podrobnosti, boljše je. Vsak detajl je...

Najbolj mirna indijska vožnja …

... no, razen kakšne krave na cesti in tistega strica, ki smo ga za...

Utrinki

Komentarji

 1. Ojla!

  Z užitkom brskam in klikam po vajinih straneh. Vsakdo, ki se z užitkom in veseljem loti pisanja s poti je zame vedno in oh kako zelo, dobrodošlo branje. Seveda sem vama pošteno fouš v absolutno pozitivnem smislu.
  Chiang Mai izpred več kot 10 let nazaj je tudi meni ostal v fantastičnem spominu in vandranje naokoli s skuterjem je bila prima izkušnja.
  Pišem v podporo vajinem nadaljnjem vandranju in uživanju sveta brez meja!

  Prav lep pozdrav iz povsem druge celine,
  Grega

 2. Gregor, živjo! Najlepša hvala za napisano! 🙂 Nama je v veselje pisati in bova to počela vse dokler nama bo usojeno. 🙂 Lepo je, res. Uapm, da te poti še kaj zanesejo v te konce. Uživaj in lep pozdrav v Slovenijo!

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime