Spet smo doma

Azija

Prva pomoč: Moni oz. vulkan Kelimutu, Flores (Indonezija)

Moni je manjše naselje pod vulkanom Kelimutu, zaradi katerega turisti sploh pridejo v to mestece.

Iz Bajawe v Moni  vožnja z avtobusom traja 7 ur in stane 80.000 IDR, lahko pa se odločite za malce dražji in hitrejši travel bus (povprašajte v hotelu). Iz Riunga lahko pridete sem z javnim avtobusom (50.000 IDR). Sem lahko pridete tudi iz Endeja (različni prevozi, 20.000 – 40.000 IDR, traja okoli 2 uri) ali iz Maumere (vožnja traja 3-4 ure, 30.000 IDR).

V Moniju je, če si želite ogledati sončni vzhod na vulkanu Kelimutu, priporočljivo prespati vsaj eno noč. Guesthouseov je veliko, so si precej podobni in imajo ceno 150.000 IDR za fan room z zajtrkom. Midva sva stanovala zraven Maria’s inna (Maria ima slabše sobe).

Za ogled sončnega vzhoda na vulkanu Kelimutu s tremi čudovitimi barvnimi jezeri (eno je mlečno modre barve) se morate dan prej dogovoriti za prevoz. Vožnja z ojekom (voznik z motorjem) v eno smer stane okoli 30.000 IDR, navzdol greste lahko tudi peš (okoli 1,5 h). Pozor: sončni vzhodi ne čakajo! Zato se dogovorite dovolj zgodaj in pazite na vaše voznike, da ne zaspijo.

Za tujce je vstopnina za vulkan 150.000 IDR, ampak je vredno. Nekaj malega je potrebno plačati za vozilo, 5.000 IDR za motor in 10.000 IDR za avto. Ob nedeljah je vstopnina podvojena na 275.000 IDR, zato pazite na dneve.

V okolici si lahko ogledate vrelce vroče vode in manjši slap.

Restavracij je kar nekaj, vendar so cene malce dražje, ker je turistično naselje. Nama je bila zelo všeč restavracija 2 sisters (cena obroka okoli 50.000 IDR).

1 eur = 14200 IDR

Dobro jutro/dan/večer = Selamat pagi/sore/malam
Hvala = Terima kasih


Azija zna biti glede hrane precej težavna in ker naš prebavni sistem pogosto ni vajen tamkajšnje hrane (in stopnje čistote), si lahko prihranite nekaj težav in s seboj vzamete probiotike WAYA LGG. Manj časa na wc-ju in več v akciji 🙂


Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek
katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Japonski penisi in gozdički

Najprej o penisih. Ker se je včeraj utrgal oblak in na nas izlil nekaj trilijonov...

Prva pomoč: Hsipaw (Myanmar)

Hsipaw je majhno mestece oziroma bolj vas, ki je iztočišče za luškane enodnevne izlete...

Čin, Čin Slovenija.

Draga. Veliko pametnejša si, kot si misliš. In to, da imamo govejo juho in da naše...

Prva pomoč: El Nido (Filipini)

Turistični bum je iz majhne vasice El Nido naredil atrakcijo, ki dobesedno poka po...

Prva pomoč: Pushkar (Indija)

Pushkar je eno izmed mest, ki vam ga bo priporočal vsak izraelski turist in...

Pristna dogodivščina – trije lokalni frizerji v Aziji!

Še 36 ur imava do odhoda in kot vsak rok, tudi tale s seboj...

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime