Prva pomoč: Chiang Rai (Tajska)

Chiang Rai je znan po čudovitem belem templju, ki je delo znanega tajskega umetnika. Pred templljem je ribnik poln črnih in belih rib.

Manjša verzija Chiang Maia, ki se jo (poleg ostalih znamenitosti) splača obiskati že zaradi čudovitega belega templja. Wat Rong Khun po tajsko.

V Chiang Rai lahko pridete z avtobusom iz Chiang Maia ali okoliških mest. Okoli mestne avtobusne postaje (Bus Terminal 1) je sicer nekaj guesthouseov, midva pa sva stanovala blizu policijske postaje, kamor lahko pridete peš (15 min). Kar nekaj izbire je za policijskim stanovanjskih blokom (v manjši ulici). Cena dvoposteljne sobe v Ban Lotus guesthouse je 200 THB (banlotus.cei@gmail.com), za šotor boste odšteli 50 THB. V nižjem rangu najdete tudi Lemme Chok Dee Guesthouse, Baan Bua Homestay, Chiangrai CentralSOOK cafe and hostel, v srednjem Mercy Hostel, Hopp Inn Hotel, Chiang Rai Hotel, malo bolj fancy (pa vseenopoceni!) so pa Le Terrarium Bed & BreakfastBanlomnow HotelHi Chiangrai Hotel in De Hug Hotel and Residence.

Za poceni prevoz do belega templja pojdite na avtobusno postajo (Bus Terminal 1) v mestu Chiang Rai in vzemite avtobus s platforme 8 (20 THB). Nazaj do mesta ujemite avtobus ali songthaew ob glavni cesti, zraven policijske postaje (na levi strani, če greste od templja do ceste).

Večerjate lahko na vsakodnevnem night marketu. Obstajata dve lokaciji – za lokalce in za turiste, ki se zelo razlikujeta v cenah. Midva sva za lokalno. Cene jedi so od 30 do 150 THB. 🙂

1 eur = 34 THB

Živjo = Savadi haa/khap (ž/m)
Hvala = Hapun haa/khap (ž/m)

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.