Prva pomoč: Port Barton (Filipini)

Bela plaža in turkizno morje v Port Bartonu. Poleg tega pa še nasveti kako do tja, kje spati in kakšne so cene.

Do ene najbolj luškane vasi na Palawanu vodi precej razrita in ovinkasta cesta, zato se mogoče splača preventivno vzeti tableto proti slabosti. Zaradi prijetnega vibea, noro prijaznih brezzobih domačinov in poceni kokosov, ne boste zmogli odditi. Midva sva namesto 5 dni tu ostala kar 3 tedne.

V Port Barton se lahko oglasite iz glavnega mesta Puerto Princesa (do avtobusne postaje San Jose vas loči 50-70 PHP vožnja s triciklom), kjer boste za kombi direktno do Port Bartona odšteli 300 PHP (morate ga rezervirati vnaprej) na tel: 0930 568 3429. Ne doplačujte, če ne bo dovolj ljudi.

Če greste do Port Bartona z avtobusom, boste morali prestopiti v Roxasu (180-200 PHP) in nadaljevati z jeepneyem do Port Bartona (150 PHP. Pozor: Pozanimajte se, kdaj gre zadnji jeepney in dovolj zgodaj ujamite bus. Po najinih informacijah zadnji jeepney pelje okoli poldneva).

V Port Bartonu se da živeti izjemno poceni; sobo se da dobiti za 300 PHP (Itaytay guesthouse), bungalov za 500 PHP (Kiwi lodge), obrok v simpatični gostilnici Gacayan pa za 50 PHP.

Za tiste, ki raje rezervirate sobo (kar je priporočljivo ob zasedenih obdobjih kot je recimo december), sem našla le nekaj sob na Agodi: Deep Moon Resorts in Ausan Beach Front Cottages.

1 eur = 48 PHP

Živjo = Hello
Hvala = Thank you

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

3 Comments on “Prva pomoč: Port Barton (Filipini)

  1. Živjo,

    imam vprašanje glede nočitev v Port Bartonu pa tudi na ostalih delih Filipinov, kakšne imata izkušnje z iskanjem prenočišč kar na sami lokaciji? Trenutno gledam recimo za Port Barton okrog 20.1. in je večinoma vse zasedeno, ali je možno vseeno kaj dobiti na sami lokaciji brez predhodne rezervacije ali predlagata, da se prenočišča prej rezervira?

    Lep pozdrav,
    Medeja

  2. Medeja, živjo!
    Dobro vprašanje. Midva nisva nikoli rezervirala (razen v manili in Cebu cityu), sva pa slišala, da je ravno Port Barton hitro zaseden, ker je vseeno mala izbira prenočišč. Na tvojem mestu bi tam rezervirala, drugje pa pomoje ni panike. Midva sva bila okrog novega leta, ko je sezona še posebej visoka. No, po želji seveda. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.