Prva pomoč: Puerto Princesa (Filipini)

Puerto Princesa je mesto kamor prispete na otoku Palawan. Par nasvetov kako najti hotel, prevoz in avtobusno postajo.

Prisrčno glavno mesto otočka Palawan ima za ponuditi kar precej stvari (ulične stojnice z morsko hrano, raziskovanje gori-doli-naokoli z motorjem …), pa vendar je najbolje po dnevu ali dveh premakniti nahrbtnike v kakšno kočico na plaži v severnem delu otoka.

V Puerto Princesa boste prileteli na majhno letališče, od koder bo cena tricikla do mesta enotnih 50 PHP. Na poti do mesta bodo na obeh straneh hoteli (okoli 600 PHP za dvoposteljno sobo). Za eno izmed najcenejših sob se obrnite na Duchess pension (okoli 300 PHP). Če nahrbtniki niso pretežki in imate malo odvečne energije, se lahko do hotelov tudi sprehodite. Hoje je cca. 25 min.

Za tiste, ki radi rezervirate prenočišča je tukaj nekaj predlogov: v nižjem rangu so Ezy Stay Pension, Palawan Village Hotel, Natua’s Cabin in Islands Stay Hotels, v srednjem rangu Blue Lagoon Inn and Suites, Floral Villarosa Hotel, v dražjem pa Purple Fountain Inn.

Cene se seveda sezonsko spreminjajo, tako da raziščite tudi ostalo ponudbo in seveda preučite, če vam lokacija ustreza.
PS: Če boste slučajno rezervirali preko linka v prispevku (ne nujno teh namestitev), bova tudi midva imela nekaj od tega, vi pa ne boste plačali nič dražje.

Za informacijo: za shared vožnjo s tricikli po mestu se plača 8-10 PHP/osebo (tudi če šofer pelje samo vas in ne pobira drugih potnikov).

Avtobusna postaja za Port Barton ali El Nido se imenuje San Jose, do katere boste za vožnjo s triciklom odšteli 50-70 PHP.

1 eur = 48 PHP

Živjo = Hello
Hvala = Thank you

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.