Nepal – Vreme

‘Enkrat ni dovolj!’ je nacionalni slogan Nepala. in še kako prav imajo 🙂 Midva sva en mesec uživala v nepalskih gorah preden sva šla naprej na Tajsko in od takrat nalčrtujeva še en obisk. Kdaj je najbolje iti v Nepal?

Nizka sezona (junij – september)

Monsunsko deževje je sicer najmočnejše ponoči, prinese pa nekaj nevšečnosti kot so možni plazovi, oblaki zastirajo lepe gore, pričakujete lahko dež med trekingom, blatne potke in pijavke.

Cene prenočišč se občutno znižajo, turistov je malo tako da ste sami na potkah, baje je popularno tudi popotvoanje v Tibet po kopnem.

December in januar spadata v nizko sezono.

Medsezona (marec – april)

Tudi fina sezona za obisk Nepala, ker je vreme spomladno prijetno, cvetoči rododendrom pa naredi podo še bolj nepozaben.

Aprila ima Kathmandu najvišje temperature v celem letu.

Visoka sezona (oktober – november)

Nebo brez oblačka in toplo vreme naredijo jesen najbolj popularno obdobje za obisk Nepala. Trume pohodnikov grizejo kolena v okolici Everesta in Annapurn. cene prenočišč zrastejo.

Midva sva Nepal obiskala junija in sva zelo uživala. Do Annapurna Base Campa sva hodila skoraj sama, ob poti sva jedla rumene maline, deževalo pa je samo po 14h, zato sva enostavno šla zgodaj spat, zgodaj začela hodit in se potila do kosila. Razgledi so bili kljub padavinam čudoviti.

Klimogram za Kathmandu

Za primerjavo poglejte klimogram za Ljubljano (da boste imeli občutek o padavinah)

Klimogram za Pokharo (in primerjava s Tokijem, kdo ve zakaj :D)

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

2 Comments on “Nepal – Vreme

  1. Lepo,

    kako je aprila in maja. Predvidevam, da ni veliko dežja. Kaj pa plazovi?

Leave a Reply

Your email address will not be published.