Spet smo doma

Azija

Kaj Mic dela na poti?

Mic ima v svojem miselnem planerju ta članek napisan že dolgo časa. In ker se še kar ni spravil, ga bom napisala jaz. O tem, kako on hodi v službo med tem, ko potujeva in o novi izdaji nove knjige. Ne hodi v pisarno in ni oblečen v resno obleko, vseeno pa vsak dan odpre svoj računalnik in gre v virtualno službo kot vodja marketinga pri njegovem podjetju Mali Junaki. Večinoma je v kratkih hlačah, včasih je tudi nag. Mali projekt, ki sta ga z dobrim prijateljem začela nekega večera (najbrž ob pivu), je v štirih letih zrasel v pravo podjetje, ki ga še vedno vodita dva (še boljša) prijatelja, sedaj z večjo ekipo pozitivnih mladih ljudi.

Kaj so Mali Junaki?

Mali Junaki so otroške knjige, kjer določiš ime in izgled otroka ter napišeš posvetilo. Otroček tako dobi čisto svojo knjigo, kjer on igra glavno vlogo v knjigi.  V bistvu je zelo simpatično personalizirano darilo. Če vas zanima, kako zgledajo, jih vse lahko prelistate in preberete na spletni strani.

Nova knjiga ‘Ko bo Julija/Jakob velik/a’

Zadnje leto je intenzivno nastajala nova knjiga, ki je prav posebna (no, še bolj posebna od drugih). Zamisel se je začela nekako takole, spet ob pivu: Kaj pa če bi naredili eno knjigo za mamice? Naj bodo to pesmi! Pa reeees lepe barve morajo biti v ilustracijah … Moramo narediti najlepšo knjigo na svetu! Za mamice! (Ja, resno, ponavadi so letvice res visoke). Tisoče ur pogovorov, sestankov, ustvarjanj je nastala knjiga, kjer se mamica sprašuje, kaj bo njen otrok, ko bo velik. Na voljo je veliko različnih poklicev, od katerih jih izbereš 10, ki gredo v knjigo.

Za razliko od prejšnjih knjig, v knjigi ‘Ko bo Julija velika‘ določiš izgled mamice (sori očkati in atiji, boste prišli na svoj račun kdaj drugič), tako da izbereš barvo las, frizuro, barvo oči, dodaš očala ali pegice. Bam, mamica narejena! Določiš ime mamice in otroka ter napišeš lepo posvetilo, da se bo ja zjokala že na začetku.

(Povečajte sliko, da lahko preberete besedilo …)

 

Prvi skupni projekt bratov Melanšek

Ob iskanju avtorja, kjer so imeli v mislih, da mora biti knjiga res tankočutno napisana, so vpregli (koga drugega kot) Micevega brata, basista in pisca besedil skupine Tabu. Aaam, a poznate Poljubljeno? Pesek in dotik? Nabiralka zvezd? Vile in pirati, napisan za njegovo malo hčerko? Cmih cmer.

Iztok Melanšek je mamico, ki se sprašuje, kaj bo njen otrok, ko odraste, zadel z rimami v srce. Resno. Vsakič, ko mi je Mic pokazal osnutek besedila, sem se malo zjokala pa otrok sploh nimam. Tudi ostale ženske pravijo podobno, nekatere pa baje sploh ne morejo prebrati pesmic na glas in takrat pridejo na pomoč očkati.

Rajanje v Čolnarni in jumbo plakati po Ljubljani

V nedeljo se je zgodil luškan dogodek v Čolnarni, kjer je bila predstavitev nove knjige in midva sva vsa čustvena gledala live video preko FB. Ja, priznam, tisto popoldne sva želela biti v Tivoliju in poslušati Izija, kako govori o knjigi in Polono Požgan, kako z globokim glasom bere iz knjige in mamo Melanšek, kako z ponosnim nasmehom joče cel dogodek.

V četrtek bodo šli ven tudi jumbo plakati po Ljubljani, z različnimi imeni otrok in različnimi poklici, ki jih je Mic sam oblikoval in izpopolnjeval kak mesec (juhu!) in če boste slučajno videli kakšnega, se slikali znjim in nama poslali sliko, bova noro vesela <3

Aja, kaj pa jaz delam? Trenutno nič farmacevtskega. Urejam slovenski in angleški blog, pišem prispevke, urejam najin Instagram, Snapchat (@povsodjelepo) in več manjših marketing projektov.

Tako, mislim, da mi je uspelo lepo predstaviti Micevo delo, ker se on nikoli ne zmore tako pohvaliti, kot ga jaz 😉

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek
katkoc
katkochttps://www.povsodjelepo.com
Hi. My name is Katja, I'm a pharmacist by profession but now I'm on a different journey. It's not that soul-searching-finding-yourself kinda thing. It's more about expanding horizons and thinking outside the box! Meeting new people and discovering different cultures gets me going. I'll also be on the lookout for medicinal plants and natural cosmetic ingredients as I've been working on this field past three years at the Faculty of Pharmacy. I love to read and never leave home without my Kindle. I'm learning to play ukulele and Mic is teaching me to play chess. Our goal is to learn as many new things as we can :) German is one of them. For the end I'll just leave you with this quote. ''Everyone you will ever meet knows something you don't.'' Bill Nye

Sorodni prispevki

Sorodne objave

Koh Tao počasi dobiva obliko.

So mogočne palme in vijolično-oranžni sončni zahodi. Je biserno bel pesek in turkizno morje....

27 nasvetov za poceni Nepal

Najino potovanje v Nepal je trajalo le en mesec. Vsaj 11 mesecev premalo, da bi...

Plan D

OK, ne bo šlo. Pravzaprav sem se odločil, da ne bom samega sebe zajebaval...

Na Tajsko ali Filipine?

Če bi moral poleg Šrilanke izpostaviti dve destinaciji, ki sta v zadnjih mesecih predvsem...

Vojaki azijskih ulic.

Vojaki so. Do zob oboroženi, z ostrimi pogledi in naborom psiholoških bulletproof taktik. Vstanejo pred...

Spiva pod mrzlimi lepimi zvezdami. (Oman 4. in 5....

Ura je 19:28. Dnevi se s takšnim tempom pač zaključijo hitro in začnejo takoj....

Utrinki

Komentarji

Odgovori

Vnesi odgovor
Vnesi ime