Prva pomoč: Riung, Flores (Indonezija)

Potovanje v Indonezijo. Riung, Flores.

Riung je majhna ribiška vasica na Floresu in vhod do narodnega parka 17 islands.

Avtobus iz Bajawe traja 4-5 ur in stane 40.000 IDR. Iz smeri Maumere boste morali prestopiti v Mbayu (1,5 h stran od Riunga).

V mestu Riung lahko organizirate island hopping do 17 islands stane 400.000 IDR, vstopnina za narodni park pa je 100.000 IDR. Eden izmed otokov je dom tisočih flying foxov, ki cvrčijo na drevesih. Majhni otočki iz belega peska, s svetlo turkiznim morjem in palmami so sicer zelo lepi, ampak midva priporočava več dni v Komodo narodnem parku.

Poceni guesthouseov zaradi pomanjkanja izbire v Riungu ni, zato sva midva stanovala v Nirvana bungalows za 200.000 IDR/noč. Restavracija Cafe del Mar ima dobro tuno na žaru (60.000 IDR), poceni restavracije so okoli zelenjavnega marketa v centru.

20 min stran od Riunga je plaža Watulajar, kjer lahko stanujete v Eco Eden resortu, ki je tik ob (srednje lepi) plaži. Če želite tja, morate v Riungu ujeti jutranji bus ob 6 h, ki gre proti Maumere in voznika opozoriti, da želite izstopit v Watalujarju.

1 eur = 14200 IDR

Dobro jutro/dan/večer = Selamat pagi/sore/malam
Hvala = Terima kasih


Azija zna biti glede hrane precej težavna in ker naš prebavni sistem pogosto ni vajen tamkajšnje hrane (in stopnje čistote), si lahko prihranite nekaj težav in s seboj vzamete probiotike WAYA LGG. Manj časa na wc-ju in več v akciji 🙂


Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.