Prva pomoč: Chiang Khong (Tajska)

Pečene podgane so samo ena izmed bizarnih stvari, ki jih najdeš na tržnici v Chiang Khongu, Laos.

Chiang Khong je mesto čisto na meji z Laosom, v katerem se večina ljudi ustavi zelo na hitro, poje večerjo in smukne v Laos.

Sem boste prišli iz mesta Chiang Mai (iz Arcade avtobusne postaje) za okoli 280 THB z avtobusom znamke Green Bus (karto je bolje kupiti vsaj nekaj ur vnaprej, ker se mesta znajo zapolniti). Če greste iz mesta Chiang Rai, boste na avtobusni postaji v centru kupili vozovnico za enega izmed mnogih avtobusov, ki gredo tisti dan do mesta Chiang Khong od katerega boste prečkali v Laos.

Avtobus vas bo odložil pred avtobusno postajo za Green Bus in od tam so guesthousei oddaljeni nekaj minut peš. Najverjetneje vas bo nekdo iz guesthousa že čakal na avtobusni postaji in vam ponudil sobo in brezplačni prevoz. Naju je pobrala gospa iz guesthousa BaanRimtaling, kjer sva plačala 200 THB za sobo s skupno kopalnico.

Jedi v tem GH so malce dražje kot ob cesti, ampak se nama ni dalo raziskovazi. Za 50 THB sva dobila precej velik in okusen pad thai, cene ostalih jedi so bile od 60-120 THB.

Chiang Khong sicer ponuja nekaj lepih stvari v okolici, kot so obisk etničnih vasic, ogled slapov in kitajskega pokopališča, pa vendar se vsi obiskovalci kaj hitro premaknejo čez mejo.

Iz guesthouseov organizirajo prevoz do meje za 50 THB, ki je 10 km stran.

1 eur = 35 THB

Živjo = Sawadi kaaaaa (za dekleta) oz. Sawadi kaaaaap (za fante)
Hvala = Kap kun kaaaaa (za dekleta) oz. Kap kun kaaaaaap (za fante)

<hr />

Azija zna biti glede hrane precej težavna in ker naš prebavni sistem pogosto ni vajen tamkajšnje hrane (in stopnje čistote), si lahko prihranite nekaj težav in s seboj vzamete probiotike <a href=”http://www.waya.si/nc/probiotiki-waya-lgg/waya/waya-lgg-forte-probioticne-kapsule/?utm_source=zdravila&amp;utm_medium=link&amp;utm_campaign=povsod-je-lepo” target=”_blank”>WAYA LGG</a>. Manj časa na wc-ju in več v akciji 🙂

<hr />

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.