Prva pomoč: Negombo (Šrilanka)

Zaradi praznika v Šrilanki, sva pivo dobila kar v čajniku. Negombo, Šrilanka.

Negombo je mesto, ki je letališču bližje kot Colombo in je veliko bolj prijetno kot veliko glavno mesto. Je takoj ob plaži in ima precej majhnih restavracij z dobro morsko hrano, privoščite si pa lahko tudi pravi čaj pod palmami.

Ko stopite ven iz letališča, vas bodo gospodje v tuktukih želeli prepričati, da ni več nobenega avtobusa do mesta. Če se obrnete na levo, boste prišli do postaje za free shuttle, ki vas bo peljal do avtobusne postaje Katunayake od kjer lahko vzamete avtobus do Negomba (50 LKR) ali tuktuk za 400-500 LKR. Do Katunyake postaj se lahko sprehodite (par km), če slučajno free shuttle ne pelje. Iz letališča se obnite desno in hodite 2 km do križišča (Avariwatta Rd.), pojdite levo do križišča z uro, na križišču se obrnite levo – avtobusna postaja je na levi strani.

Do Negombo beacha pelje avtobus št. 905 iz centra Negomba (vsakih 30-60 min). Če pridete ponoči, je najboljše, da vzamete tuktuk za 600-700 LKR (taksi je precej dražji).

Cene enostavno opremljenih sobic z ventilatorjem in občasnim ščurkom stanejo okoli 1300 LKR. Ena porcija škampov na žaru s pomfrijem stane 600 LKR, rezanci pa seveda manj.

1 eur = 143 LRK

 

Vpiši svoj komentar ...

Loading Facebook Comments ...

Leave a Reply

Your email address will not be published.